onsdag 21. november 2018

Cop varmepumpe

COP står for Coefficient Of Performance og angir effektiviteten til varmepumpen. Kort forklart kan man si at en varmepumpe som har en COP verdi på ved . Vet du ikke hva COP, kW, årsvarmefaktor eller nominell kapasitet betyr?

På disse sidene lister vi en rekke ord og begreper forbundet med varmepumper. Vi beregner COP på din varmepumpe ved at måle elektricitetsforbruget til varmepumpen med en elmåler og produktionen af rumvarme og varmt vand ved hjælp . Vi svarer også på andre spørsmål om begreper relatert til varmepumper. En varmepumpe er et anlegg som flytter varme fra et sted med en gitt temperatur.

BufretLignendeCOP virkningsgrad effektfaktor energisparing. Maksimal COP oppnås alltid på alle varmepumper på ca last! Altså når man tar ut ca halve makseffekten! Avgitt kjøleeffekt fra varmepumpen i kjøledrift (kW).


Midlere COP – varmepumpe i varmedrift (-). For å forstå dette må vi først fortelle om COP-verdien (Coefficient of Performance). Energisparing = fornybar varme (og kjøling).


COP indikerer hvor effektiv en varmepumpe er, dvs hvor mye energi den produserer i forhold hvor mye energi som tilføres. Her er de viktigste begrepene for varmepumpe.

Varmefaktor – COP (Coefficient of Performance). COP angir forholdet mellom pumpens avgitte . Skal du for første gang kjøpe varmepumpe til hjemmet ditt? Hvis en pumpe har i varmefaktor(COP) betyr det at pumpen produserer . Varmepumpen skåret høyest på flere av kriteriene, blant annet på varmepumpens effektfaktor (COP) - som angir hvor mye varme som avgis i . Når utetemperaturen er nede i minus grader vil en luft/vann-varmepumpe kunne ha halvert COPen.


COP er vanligvis målt på pluss grader, noe som er . På alle varmepumper er det angitt hvilken COP-verdi de har. Jo høyere COP verdi varmepumpen har, jo mer strøm sparer man. Varmepumpe -opptak av energi varmepumpens_virkemaate_liten. COP er gitt ved visse forhol ved sammenligning av varmepumper basert på COP er det . Effektfaktor (COP) er et sentralt element når du skal kjøpe varmepumpe. COP forteller hvor mye varmeeffekt pumpen avgir i forhold til den effekten pumpen . I beregningene er det ikke tatt med at en uteluft/vann-varmepumpe har en.


En god bergvarmepumpe med gjennomsnittlig COP på og 90 . COP er forholdet mellom avgitt effekt i varme og tilført effekt. En varmepumpe som er oppgitt med en COP på produserer da ganger mer enn den forbruker. Bergvarme og borehull er mest benyttet for væske/vann-varmepumper i boliger.


En varmepumpe som er oppgitt med en COP på produserer da ganger . COP er en forkortelse for Coefficient Of Performance, et begrep som sier noe om hvor mye varme varmepumpen produserer i forhold til hvor mye elektrisitet . Det er viktig å kjenne til hva COP og SCOP er når man skal investere i en varmepumpe. Forbrukerrådet viser deg veien til riktig modell. Panasonic VE har høyest årlig COP (SCOP!) Høyest gjennomsnitt COP med hele i SCOP etter EUs nye normer.


Enig i at det kan være innfløkt å måle COP, men man må jo nesten gå ut fra at varmepumpa ikke har VW-software og at effekten pumpa sier . Men absolutt alle luft/luft varmepumper gir høyest reelle COP ved halve . Det er stor forskjell mellom hver varmepumpe på hvor effektive de jobber. COP viser hvor effektivt varmepumpen jobber i forhold til hvor mye .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.