onsdag 17. oktober 2018

Olje tregulv

Det tar tid å olje et gulv, men vanskelig er det heldigvis ikke. Gulvet må være ubehandlet, eller tidligere lutet/oljebehandlet. Her er en enkel beskrivelse av hvordan man oljer nyslipte tregulv, da spesielt tilpasset gulv som er gamle, og som har store sprekker mellom .

Et oljet tregulv – enten det er lutet fra før eller ikke – gir nærhet til materialene og et mer rustikt preg enn lakk gjør. Naturell olje gir gulvet et honninggult . Rengjøring: Først må gulvene rengjøres grundig ihht anbefalinger. Er du ute etter å friske opp tregulvet ditt og ønsker en mer utradisjonell løsning enn vanlig lakk eller olje, er ”farget olje” et spennende alternativ.

Lakk eller olje – det har vært det det store spørsmålet ved behandling av tregulv, møbler og paneler i våre boliger. Enten du har gulnet furugulv, en slitt parkett eller et splitter nytt tregulv, kan du gi gulvet en ekstrem forvandling med farget olje. TreStjerner Gulvolje gir gulvet en flott glød og fremhever treets naturlige nyanser. Oljen kan fargetilsettes i mange fargenyanser. Eikegulvet er tørst og suger grådig til seg.


Oljen beskytter treverket og bidrar til å gi det et langt liv. Oljede gulv krever noe vedlikehold for å holde seg pene. Til gjengjeld får du et vakkert gulv som blir som ny når det får et nytt lag med olje.


Olje kan brukes på alle ubehandlede eller nyslipte tregulv, både parkett og heltre.

Resultatet blir et levende og naturlig gulv som er lett å vedlikeholde. Perfekt tilpasset til tregulv - slitesterk og enkelt vedlikehold! Osmo Hardvoks-Olje beholder treets karakter og utseende samtidig som den gir det en vann- og . Olje og voks er lett å holde rent, lett å vedlikeholde og lett å reparere. Hvis man får en skade i et oljet gulv kan skaden repareres lokalt uten at flekken synes. Treoljene trenger seg inn i treet, beskytter det og framhever treets naturlige utseende.


Her er fremgangsmåten for å olje parkett og andre tregulv. Oljen ivaretar og frisker opp oljebehandlede flater, og fungerer spesielt bra på oljebehandlet tregulv. Bruk oljen når gulvet ser matt og grått ut, omtrent 1-2 . Men lut gir ingen beskyttelse til treverket, så velger du å lute, må du i etterkant olje, lakke eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.