tirsdag 18. september 2018

Sibirsk lerk

Med sine vakre definert årringer og sine vedlikeholdsvennlige egenskaper er lerk et godt egnet materiale til både terrasser, tretak og kledninger. Sibirsk lerk er i holdbarhetsklasse 3-4. Kombinasjon med høye fettandeler fører til at treslaget er.


Ifølge bygg- og vaktmester Ivar Finneid har taket til Lyngheisenteret nå så omfattende råteskader at det må byttes. Museet er skuffet over den korte levetiden til treverket, og mistenker at kvaliteten på leveringen har vært avgjørende. God sibirsk lerk kjem frå 2år gamle tre, men lerken som er brukt her er .

Kler du veggen med sibirsk lerk får du en vedlikeholdsfri ytterkledning på huset. Utvendig kledning av sibirsk lerk. Andre dimensjoner på bestilling. Lerk terrassebord kommer 4sidig høvlet med avrundete kanter i R3.


Lerk trenger ikke vedlikehold og blir rask sølvgrå i overflaten. Monteres med minst 4mm avstand med Aeller Askruer, enten tradisjonelt eller med skjult innfesting ( Camo eller Essve) Om våren anbefales terrassevask for å fjerne forurensingen. Materialene er svært formstabile, tåler mye fuktighet og belastninger, samt meget motstandsdyktig mot råte,sopp og andre ytre påkjenninger.


Den er et naturlig og trygt alternativ til impregnert virke.

Terrassebord i sibirsk lerk , inneholder mye kjerneved som gir lang holdbarhet. Ubehandlet sibirsk lerk vil etter en tid få en sølvgrå patina. Arkitektene har de siste årene overgått seg selv i kreasjoner kledd i ubehandlet lerk , samtidig som takutstikkene har forsvunnet fra markedet. De huskjøpere som har blitt fortalt at lerk er vedlikeholdsfritt vil bli skuffet av resultatene fra svenske forsøk.


Panelet ble kjøpt fra Noorwood. Vi gledet oss til å få frem den fine patinerte gråfargen som er karakteristisk for sibirsk lerk som har stått en tid. For at dette skulle gå fortere fikk vi det ferdig behandlet med jernvitrol . Dette er kvalitetsmaterialer fra den russiske taigaen i Sibir.


Selgar og kontraktspart er Pro-Nor Nordic AS. Vi vil bistå i alle delar av prosessen. Går med planer om å få snekret en putekasse (blir det kjedeligere enn det?) av sibirsk lerk. Samme på Nilsson trelast. Hvordan er det mulig å jobbe fulltid med tre, og så har du ikke hørt om sibirsk lerk ? Noen som vet hvor jeg kan skaffe . Fungerer sibirsk lerk like godt som impregnerte materialer?


Har du gjort noen erfaringer, så vil vi gjerne høre fra deg. De to skolene med henholdsvis osp- og sibirsk lerk -fasader viser seg imidlertid å være to av mange.

I august skrev nemlig Dalane tidene om to barnehager i Eigersund med tak av ubehandlet lerk som måtte skiftes ut etter mindre enn år. Og i fjor kunne man lese om kledningen av sibirsk lerk på et . SIBIRSK LERK er et eksempel på at nyvinning ikke alltid er det beste. I mange deler av verden har det i århundrer blitt bygget av trevirke. Bærekonstruksjonene har alltid vært av sterkere materiale, fordi de var vanskeligere å bytte ut.


Larix decidua Mill (europeisk lerk) naturlig i Alpene, ved. Karpatene i Slovakia og i Polen. Larix sibirica Led ( sibirsk lerk ) har sin egentlige og største ut- bredelse i det nordlige Russland.


I Sibir finner man også Larix gmelinii og Larix cajanderi. Av samlet skog i Russland repre- senterer lerk ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.