tirsdag 18. september 2018

Parkett eller laminat

Særlig i ett tilfelle kan det være best å velge laminat. Det er typisk norsk å kjøpe parkett. En klassisk problemstilling når du sonderer gulvterrenget er dermed om du skal investere i ekte vare eller den syntetiske erstatningen, laminat. Mens laminat er det slitesterke og rimeligere alternativet, eldes parketten med verdighet.


Ekspertene anbefaler stort sett parkett da det gir naturlig utseende og en genuin følelse av tre.

Er det et rom som brukes ofte og forventes å bli slitt, som for eksempel yttergangen eller barnerommet, bør du vurdere . Et laminatgulv og et parkettgulv kan se klin like ut. De kan ha samme lengde og bredde, lik farge og likt mønster, samme glans og type struktur og tekstur i overflaten. Men de har ulike egenskaper. Derfor kan de være egnet til helt ulik bruk. Det ene er nødvendigvis ikke bedre enn det andre.


I praksis er det faktisk ikke så veldig stor forskjell, spesielt ikke etter at høytrykkslaminat ble lansert. Hva folk velger handler mer om smak og .

Hvert år kjøper nordmenn gulv for millioner av kroner, men ifølge Prognosesenteret er vi ikke spesielt dristige når vi skal velge nytt gulv. Lær raskt om forskjellen på parkett- og laminatgulv. Men parketten eldes med verdighet, noe mange setter pris på. Laminat er rimeligere og mer slitesterkt enn parkett.


Her er ekspertenes tips når du skal velge gulv. Hohoi så mange meninger det var rundt dette, måtte det være så vanskelig? Toppsjiktet på laminat er bygd opp med basis av varierende antall foto av en tregulvoverflate. Det gjør at man kan se det samme tre-mønsteret gå igjen flere plasser i gulvet. Min anbefaling er som du sikkert skjønner å ta seg råd til parkett, men jeg har ikke mange referansene, og det finnes nok laminat som er bedre enn billig parkett, kanskje til og med bedre enn dyr parkett, men skal du handle billig(pris var i topic) så bruk heller ekstra kroner på parkett er min tanke iallefall.


Har sett litt på laminat fra Alloc og funnet alternativer jeg liker ( se link under) og lurer på om noen vet om tilsvarende alternativ i parkett, evt kan overbevise meg om at laminat er tingen. Velg riktig parkett eller laminatgulv. Gulvbelegget er en viktig del av interiøret og kan være en betydelig investering. Få hjelp til å velge parkett eller laminatgulv i det store utvalget av produkter. To reviderte anvisninger i Byggforskserien sorterer de viktigste typene og egenskapene for . Jeg ønske kjøpe parkett eller lamint, men ikke brukt.


Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne. Mulig at den hører under noen andre kategorier, men fant ingen som passet helt bra (vurderte Hage og Hobby).

Hvilke grunner er det til å kjøpe parkett og ikke laminat. Kort oppsummert har jeg forstått det slik at laminat er minst like slitesterkt som parkett (hvis ikke mere slitesterkt). Vi kommer til å selge leiligheten innen få år, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hva som er best i vårt tilfelle.


Her er guiden som hjelper deg. Vurderer du nytt gulv, men er i tvil om hva du skal velge? Skal pusse opp stua og må legge nytt gulv. Har regnet litt på det, og er ikke få tusen jeg vil.


Slik legger du gulv som en proff. Parkett eller laminat - slik velger du riktig gulv. Sluttresultatet kan ofte bli nokså likt uansett om det er parkett, laminat eller heltre.


Velger du heltre, mener Nygaard det er av . Har du hund eller skal legge gulv i rom med mye slitasje er laminat et veldig godt alternativ, sier Kristian Owren i Ifi. Trenger du et gulv som tåler mye slitasje og søl er også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.