mandag 24. september 2018

Gamle murhus

Murhus fra 50-tallet før og etter utvendig isolerng. Denne temasiden samler nesten alt du vil vite om gamle murhus, kalk, mur og puss som bygningsmateriale og vedlikehold av bygninger av mur. Men hva gjør du om huset er gammelt, dårlig isolert og attpå til har vegger av mur eller betong?

Er det i det hele tatt mulig å etterisolere murhus . Hei, Vi vurderer å kjøpe et murhus fra 192 ytterveggen er tegl/skallmur. Innerveggene er panelte og malte/tapeserte flater. Nedenfor presenteres en rekke murhus i Fredriksta de fleste fra 17- og 1800-tallet, beliggende innenfor Gamlebyen.

En rekke bybranner ødela stadig deler av . Det er ingen myte at murhus er nærmest vedlikeholdsfrie. Gamle murbygninger inneholder ofte mye kalk som gjør at malingen krever å puste . Gamle murhus er ofte vanskelige å energioptimalisere. Husets arkitektur byr på utfordringer i seg selv, og mange tidstypiske murhus er dessuten fredet.


Les Riksantikvarens informasjonsark om isolering av murhus med verneverdige fasader . Hei, Jeg har et gammelt murhus fra 19som jeg pusser opp.

Lokalmagasinet i Hollenderstaden Son i Vestby kommune. Pittoreske gamle murhus tåler jordskjelv dårlig. Gamle hus forteller sin historie til oss, minner oss om tider som har gått.


Gamle bygninger kan fortsatt være i teknisk god. I prinsippet kan det skje i alle gamle murhus. Over alle vinduer i murhus er det en bjelke i stål som bærer mursteinen over vinduet. Interiør inspirasjon fra et gammelt murhus på Bislett.


Det gamle murhuset fra 19fikk et ultramoderne tilbygg som forandret hele huset. De har popcornmaskin i bakgården og har brukt mye tid på å fjerne rosa detaljer -etter at de flyttet inn i det gamle murhuset i Bratteberggata for . Byen har en utrolig sjarm med sine gamle murhus, gågaten og havna. I Skagen kan man se Den tilsandede kirke som er halvveis begravet.


Og hvorfor er det oftest murhus inne i byene mens det er trehus litt utenfor? For oss murmestere er det en glede og en selvfølge å bygge murhus. Isolering i gamle murhus kan ofte være mangelfull, og føre til et iskaldt hus og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.