onsdag 29. august 2018

Isolering av kjellergulv

Etterisolering av kjellergulv. Dersom kjelleren skal innredes, er det viktig å påse at kjelleren er tørr. Hvis kjelleren ikke er tørr må dette utbedres først.


Tykkelsen på isolasjonen bestemmes utifra isolasjonsbehov og kjellerens takhøyde. Nå som vi skal pusse opp rommet, tenkte vi at det kanskje samtidig kan være lurt å isolere litt mer i gulvet.

For vi har 6-centimeter å gå på opp til underkant av terskel pr i dag. Det jeg lurer på, er om det kan være lurt og hensiktsmessig å legge 5cm XPS rett på sponplatene, og deretter laminat rett oppå . Nå har jeg takhøyde på 2cm. Men da står jeg på uisolert og noe ujevnt betong gulv. Lurte på om noen hadde gode tips på hvordan jeg kan bygge opp gulvet ( isolering etc.) uten at det skal ta for mye av takhøyden.


Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Her skal vi på de mest aktuelle løsningene. Jeg har et par rom i kjelleren som har betonggulv, disse skal nå brukes til stue og soverom.

Det har tidligere vært fuktproblemer i gulvet , men nå har vi drenert så forhåpentligvis slipper vi det problemet. Spørsmålet er hvordan jeg skal isolere kjellergulvet best mulig. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus.


Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha isolasjonen på innsiden av kjellermuren. Det finnes ulike måter å gjøre dette på, her får du innsikt i hvordan du skal gå fram når du skal støpe nytt kjellergulv. Skal du støpe nytt kjellergulv ? Et støpt betonggulv er verken spesielt hyggelig, pent eller varmt. Hvis du har et slikt et i kjelleren, kan du vurdere å skifte til laminatgulv.


Det er behageligere å gå på, ser penere ut, og med isolering av skumplast holder det også bedre på varmen. Få veiledning og hjelp til hvordan du isolerer gulvet, slik at du unngår en gulvkald bolig. Du kan også finne inspirasjon til hvordan du støyisolerer gulvet. Hvor skal en dampsperre ligge?


God varmeisolasjon under gulvet vil bidra til å holde temperaturen i grunnen lav i forhold til innetemperaturen, og vil føre til en utadrettet damptransport. I hus med underetasje, som ligger i skrånende terreng, vil bakveggen bygges som en kjellervegg og framkanten som et grunt fundament. Gulv på grunn med redusert fundamentering er en vanlig løsning der det er flatt terreng.


Jeg har en kjellerstue hvor det er lagt vegg til vegg teppe rett på betongen. Nå vil jeg legge noe ordentlig stavs bredparkett, men vil spare penger og legger ikke inn gulvvarme.

Hva funker best evt hva funker ok som isolasjon for en grei penge. Jeg regner med at fuktsperre er . Materialer av tre på betonggolv uten fuktsperre er uheldig. Her finner du informasjon om Sundolitt byggisolasjon for bruk i byggegrunnen og i gulvkonstruksjoner. Sundolitt byggisolasjon egner seg svært godt i gulvkonstruksjoner. Isolasjon i gulv og grunn.


Man kan velge i flere trykkfasthetsklasser for å tilpasse til det behovet man har. Det er utvendig isolering som fungerer aller best. Da blir veggene varmere, og dermed tørrere. Mange har lært at dampsperren skal ligge på innsiden av veggen, og det skal den også i mange tilfeller. Men i en kjeller anbefaler vi å sløyfe dampsperre på innsiden hvis mer enn halvparten av veggen ligger . Få en innføring i hva EPS-fuktsikring kan gjøre med fuktskade i kjeller ! EPS ( Elektro Puls System) er.


Jackon har markedets bredeste utvalg av ringmur og kantelementer spesielt utviklet for gulv på grunn til bolighus, industrihaller og større næringsbygg. Jackopor (EPS) har høy trykkfasthet, god isolasjonsevne og lav egenvekt som gjør materialet . Generelt bør isolasjonstykkelsen begrenses til 50mm. System Platon varer hele husets levetid og fyller de høye krav man stiller i dag. Diffusjonssperre mellom .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.