tirsdag 21. august 2018

Fast bilgodtgjørelse

Mange får en viss sum i året for å ha egen bil. Det fungerer slik at du får en del skattefritt, og en del som lønn. Bilgodtgjørelse som utbetales med et fast beløp, blir behandlet som lønn.

Men hva hvis du ikke bruker bilen så mye som godtgjørelsen . Med den kan du både beregne resultatet ved godtgjørelse etter statens satser, eller en fast utbetalt kjøregodtgjørelse (eller en kombinasjon). Legg inn eventuell fast kjøregodtgjørelse (kr per år). Sjekk at det er riktig ført i lønns,- og trekkoppgaven.

Spesielt hvis du får en fast godtgjørelse, og at et eventuelt overskudd er korrekt ført. Selv om stadig flere får en form for fast bilgodtgjørelse, er det mest vanlige likevel bilgodtgjørelse som utbetales iht. Trekkpliktig bilgodtgjørelse er bilgodtgjørelse som overstiger.


Utbetaler arbeidsgiver en fast kjøregodtgjørelse uten forskuddsbeskatning gjennom året skal . Hvordan skal fast bilgodtgjørelse behandles i forhold til forskuddstrekk, arbeidsgiveravgift, innberetning og skatteplikt? Arbeidsreise defineres som reise mellom hjem og fast arbeidssted eller mellom faste arbeidssteder og er dermed privatkjøring. Utbetales det bilgodtgjørelse for privatkjøring, herunder kjøring mellom hjem og fast arbeidsste skal imidlertid denne godtgjørelsen skilles ut og innberettes . Skal du forhandle med arbeidsgiver om fast kjøregodtgjørelse, bør du argumentere for at arbeidsgiver må akseptere samme kostnad med .

Hei Jeg har en fast bilgodtgjørelse i jobben som jeg skatter av som lønn. Jeg får ikke noe kjøregodtgjørelse når jeg bruker bilen i arbeid. I dommen slår retten klart fast at slike inntekter skal regnes med. Bilgodtgjørelse for arbeidsreiser regnes som skattepliktig inntekt fullt ut. Den vanligste formen for godtgjørelse er en kilometerbasert bilgodtgjørelse og da etter.


Mange arbeidstakere får en viss fast sum i året for å benytte egen bil. Den korte versjonen er at all reise mellom hjem og ikke-fast. Man kan motta skattefri bilgodtgjørelse (kilometergodtgjørelse) for all yrkesrelatert.


Merk at kjøring mellom hjem og fast arbeidssted ikke gir rett til skattefri . Fast Bilgodtgjørelse - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Kjøregodtgjørelsen kan bestå av et fast månedelig beløp, en fast. Den vanligste formen for godtgjørelse er en kilometerbasert bilgodtgjørelse og da etter . Hvis han får det samme beløpet som det koster arbeidsgiver å drifte en firmabil, altså kr 106. Innlegg om Politikk Skatt på fast kjøretillegg - StockTalk er Norges viktigste forum for investorer og daytradere. Samtidig er statens satser for bilgodtgjørelse et fast beløp uavhengig av bilens pris.


På generell basis vil følgende forhold tale for valg av bilordning. Fast kjøregodtgjørelse skal kun stå i 7når (strenge) tilleggsvilkår er oppfylt. Trekkfri bilgodtgjørelse: Dette er den skattefrie . Sokkelkompensasjon og faste skifttillegg.


Medregner ikke overtidsgodtgjørelse, skattepliktige naturalytelser, . Nye regler fra 20gjør at de som følger statens . Når du kjører egen bil med bilgodtgjørelse og skal føre på. Den ene er fast billønn som du skatter av uavhengig av hvor mye du kjører. Visma lønn og personal ABC er et komplett temabasert oppslagsverk på web for bruk i lønnsarbeidet.


Bilgodtgjørelse, trekkplikt og arbeidsgiveravgift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.