onsdag 29. august 2018

Byggetillatelse

Byggetiltak som ikke krever søknad og byggetillatelse. Etter endringer i byggereglene (i kraft 1. juli 2015) kan man, under . Søker: Den som utarbeider og søker om byggetillatelse.

Naboer: Grenser til tomten, eller ligger på andre side av vei. Hovedregelen er klar; alle som skal sette i gang med bygging må på forhånd sende inn søknad og få godkjenning fra bygningsmyndighetene. Byggearbeider som er søknadspliktige etter plan- og bygningslovens § 20-må omsøkes av kvalifisert foretak. Dette er søknader som gjelder arbeider som er litt .

Søknad uten ansvarsrett betyr at du kan søke om mindre arbeider (tiltak) på bebygd eiendom på egen hån uten hjelp fra fagfolk. Har fått byggetillatelse, med følgende tidsfrister ; byggingen må startes innen år og det må ikke være stans i byggingen i mer enn år, isåfall . Holder du deg innenfor reguleringsplanens bestemmelser, skal det mye til å nekte deg byggetillatelse. Ta kontakt med Codex Advokat Oslo for å få svar på ditt spørsmål. Byggetillatelse, tillatelse som må innhentes fra kommunen før nærmere fastsatte byggearbeider utføres, jfr. Det betyr at du må starte å bygge før tre år er gått.


Hvis byggetillatelsen går ut, må du søke på nytt. Det meste du skal bygge, enten det er et påbygg eller en garasje, er søknadspliktig! Regelverket kan være vanskelig å tolke, men du kan. Regjeringen legger fram forslag om forenkling av byggesøknader ved at garasjer og uthus – som er iht. Hvorvidt byggetillatelser vil gis, beror på en vurdering av flere regelverk.


Først og fremst må byggingen falle inn under kommunens arealplan . Man må ha en tillatelse fra kommunen for å bygge, når man skal påbegynne en større konstruksjon eller bygging er det alltid nødvendig å . I utgangspunktet må du søke byggetillatelse for alt. Men loven gjelder alt fra din nye veranda til Telenors lokaler på Fornebu. Alt Du trenger å vite om byggetillatelse (r) finner du her.


Nå kan du søke om byggetillatelse på en enkel måte ved bruk av elektronisk søknad kalt BYGGSØK. Søknadspliktige tiltak deles nå i to kategorier: Søknader der det ikke kreves ansvarlig søker (ansvarlig foretak) . Plan- og bygningsloven (pbl) og byggesaksforskriften (SAK10) setter en rekke krav om og til opplysninger som skal inn til kommunen for at den .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.