mandag 2. juli 2018

Baderom sluk

Avløpssluk til baderommet kommer i ulike typer og utførelser. De fleste er best kjent med det tradisjonelle runde Joti- sluket , som plasseres et stykke ut på gulvet. Dette sluket egner seg godt i forbindelse med badekar og dusjkabinett, og er det sluket de fleste har i sin bolig.


De siste årene har det kommet flere typer sluk på . Norges største nettbutikk for vvs-produkter – herunder sluk.

Gjennom år har vi levert kvalitetsprodukter til norske baderom med et garantert lavprisløfte som sikrer deg den laveste prisen på nett. Hos oss finner du kun anerkjente europeiske produsenter. Kjøp trygt og billig hos oss! I følge Teknisk forskrift skal det være sluk i alle bad og vaskerom. Det stilles også krav om at det er godt fall mot disse, slik at vannet raskt ledes bort fra gulvet.


Både sluk og membran står høyt oppe på listen over oppgaver du bør overlate til fagfolk. Her får du likevel noen anbefalinger, både med tanke på .

Har du problemer med sluk på badet? Her finner du alle tips og artikler om sluk og avløp på badet - enten du har problemer med sluket eller vil unngå. Historisk har et sluk i gulvet kun vært et nødvendig onde på et baderom. Men slik er det ikke lenger!


Sluket kan leveres i mange ulike former, fasonger og farger som gjør at det matcher resten av badet. Det aller viktigste i denne sammenhengen er at man planlegger tidlig i en omgjøringsfase slik at det som skal ned i . Velg designet som passer din smak og få et moderne bad hvor sluket er en viktig del av interiøret. Her er noen inspirerende bilder og smarte tips på hvordan du kan bruke slukristen som et element når du skal innrede baderommet : Line Chess Onyx slukrist fra Purus. Ettersom sluket er sort har man . Dersom du skal pusse opp badet er sluken noe av det første du burde tenke på for å ikke få problemer med tanke på gulvet. Les alt om valg av sluk på badet her.


Færre fuktskader i bad uten sluk. Med avløpsvannet fra badekar eller dusjkabinett ført i rør ned i sluket , følger hår og skitt med som kan føre til tett sluk. Og tett sluk gir fort en lekkasjeskade.


Den tiden da sluket var rundt og slukristen så lik ut på alle norske bad er for lengst forbi.

I dag kan du velge hvilken form sluket skal ha, og utvalget av slukrister er nærmest uendelig. Et sluk er ikke bare et sluk lenger, og du har en lang rekke muligheter når du skal velge både plassering og rist på badet. Det skal være sluk i alle bad og vaskerom.


Sjekk rørleggernes råd om hva som er viktig når du skal installere sluk ! Hvis sluket er tett, kan du få vannskader eller oversvømmelse i leiligheten. Derfor er det viktig å rense. Herunder finner du alt fra badekar og varmtvannsberedere til blandebatteri og baderomsinnredning. Blant kjente varemerker og leverandører finner du blant annet Hans, Mora . De følger ikke med på utviklingen i bransjen, kan ikke produktsammensetning eller regelverk. Bad laget av useriøse håndverkere blir ofte utette bad med dårlige løsninger, sier Fuglesang.


Dårlige løsninger er da blant annet plassering av sluk i forhold til fall, sånn at vannet renner ned andre steder enn det . Har installert nytt bad i kjelleren på drøye m med en såkalt STEAMER. Ved byggingen fikk jeg beskjed om at sluk ikke var et krav ihht våtromsnormen og at det ved montering av sluk ville det lett bli kloakklukt. Isteden skulle avløpet fra steamern kobles rett på kloakkutløpet. Så ble gjort og nå sliter vi med . Stilige slukrister i alle varianter og farger.


En av de små tingene som lar komplimentene fare. Undersiden av en etasjeskiller der badekaret er tatt ut og man har begynt å dusje rett på golvet. Foto: SINTEF Byggforsk. Dette bladet informerer om hvilke feil og skader som ofte forekommer i baderom , slik at man ved nybygging og rehabilitering av bad kan unngå å gjenta løsninger som har vist seg ikke å fungere . Da vil vannlåsen tørke ut og lukt kan treffe inn fra avløpsrøret som sluket leder vann til, forklarer Jørgen Nordahl, rørleggermester hos Pipeliner.


Skal en vannlås tørke ut, skal sluket stå ubrukt i lengre tid. Dette skjer også typisk på hytter som ikke brukes så ofte. Det kan skje etter ferier når bad har stått . I et boenhet med krav til tilgjengelighet skal dørterskelen til våtrommet være maks mm høy og avfaset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.