onsdag 30. mai 2018

Tips til fliser på bad

Den er stor, og rekker helt opp til brystet når du står. Men ikke alle har plass til så store fliser på sine bad i små byleiligheter, men kan likevel ønske litt størrelse på flisene. Et bad skal du leve med lenge. Derfor gjelder det å ta de riktige valgene. Her er noen tips som kan komme godt med når du skal velge fliser.


Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater.

Når nordmenn skal pusse opp er det kjøkken og bad som står øverst på ønskelisten. Nå vil stadig flere ha store fliser på baderommet , og flisene blir bare større. De store flisene gir et renere, roligere og mer . Flisene er inndelt i grupper og gradert med en skala slik at det skal være lett å finne riktig flis. Fliser for våtrom er for eksempel merket med barfotkategori A, B eller C, hvor A er den minst sklisikre typen og C har størst sklisikkerhet.


Der hvor man går barfot og det kan bli glatt av såpevann, som i badet , skal du . Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Lurer du på hva slags fliser du skal velge til badet ?

Nytt bad er noe de aller fleste av oss drømmer om, i hvert fall de av oss som ikke akkurat har pusset opp badet. Vi gir deg her noen av de aller beste flisetipsene for deg som vil få mest mulig ut av badet. VIDEO: Du kan godt male de gamle flisene på badet ditt, men det er langt fra all maling som kan brukes. Men hvilket format bør man velge? Jeg vil si at det viktigste er at flisene går opp i rommet slik at man ikke får en tynn stripe i et hjørne.


Velg det som passer best hjemme hos deg. Samtidig vil jeg gjerne anbefale å bryte med regelen om at man alltid må velge små fliser til små bad. Dette er smak og behag. Noen som har forslag til hva slags fliser jeg skal ha på gulv og vegger på badet ? Lenden kan om ønskelig reduseres noen cm. Badet er på x 65.


Her finner du diverse tips om fliser. Liggende, rektangulære fliser gjør rommet større i omkrets (litt bredere), men det kan samtig virke litt lavere i høyden. Motsatt gjelder der for stående rektangulære fliser. Store, lyse fliser gir et helt annet. Ikke målt fukt og det er god . Har man store fliser med kontraster, for eksempel mørk nede og lyst over servanthøyde, vil inntrykket bli litt mindre helhet og mindre høyde.


Større fliser gir visuelt større rom.

Små bad tåler godt store fliser over det hele. Gulv og vegg må gjerne ha samme størrelse på flisene. Fugemassen bør være i tilnærmet samme farge som flisene. Jeg synes det er best med en mørkere tone på gulv enn vegg.


Det er fint med en kontrast, og det gir en rolig . Er du så heldig at du har et vindu på badet , så kan du få rommet til å virke mye større med fliser som reflekterer lyset. Disse flisene er normalt glaserte og skinnende, så lyset blir fordelt ut i rommet. Populære fliser som fasettslipte metrofliser er perfekte til små bad , da de maksimerer lyset med sin reflekterende overflate. Små fliser kan nemlig få et lite bad til å virke mindre.


Her er tipsene til deg som skal pusse opp badet. Stadig flere av oss vil ha et personlig bad som også kan fungere som et slags SPA-sted i hverdagen. Trendene går bort fra det strenge og kjølige minimalistiske til det mer varme, personlige og maksimalistiske. Det er mer å velge i enn noen gang når det kommer til fliser.


Mosaikk, store fliser , kvadratiske, . Husk bare på at ekstra store fliser gjerne stiller andre tekniske krav til dusj-sonen og avrenningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.