mandag 7. mai 2018

Rosettbakkels jern

Tradisjonelt rosettbakkelsjern eller rosettjern med ulike figurer i aluminium. Trenger du et godt gammeldags rosettbakelsjern (rosettjern)? Garvede bakere sier at dette jernet er mye bedre enn de lave, .

GastroMax Rosettbakkels Jern, stjerne Kløver. Lag lekre klassiske rosettbakkelser med dette jernet! Løs kakene forsiktig fra jernet med en gaffel og la dem renne av seg på ett fettsugende papir, for eksempel et tørk fra en kjøkkenrull. For å lage rosettbakkels trenger man ett spesielt jern med håndtak, dette må du prøve å få fra de eldre i slekta eller i en jernvarehandel ;-) Hvis .

Dette er et flott gammelt jern, sannsynligvis til en smultkake som kalles rosettbakkels. Det er noe gammeldags og snirklete med rosettbakkels som får dem til. Hadde tenkt meg å prøve meg på rosettbakkels i år. Fartet til byen for å kjøpe jern, men det ser ikke ut til at noen her i Haugesund fører den slags.


Varm opp jernet i oljen sekunder, dypp det i røren og så stek i oljen til lysebrun. OBS: Ikke få røre på oversiden av jernet, da får du ikke . Jeg er ikke noen verdensmester på Rosettbakkels,men fikk da til en bra porsjon til slutt. Da brenner den seg fast i jernet og vil ikke slippe.

Til denne oppskriften trenger du: (ca stk rosettbakkels). Varm opp smulten til 1grader med jernet stående i, jernet skal være like varmt som smulten. Ikke av disse nye kjedelige, men et gammeldags et med en fin rosett og mye detaljer? Jeg har sett noen jern til salgs i den lokale Jerniabutikken på Lillehammer. Rosettbakkels lages ved at man dypper rosettbakkelsjernet i en røre à la . Rist smultet av jernet og stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.


En av våre gamle tradisjonsjulekaker er rosettbakkels. Ha jernet med røren over i smulten og hold det nede i ca 10-sek. Rosettbakkels lages ved å dyppe et rosettbakkelsjern i varmt matfett. Hvis bakkelsen faller av jernet før den er ferdig stekt, la den steke uten jern til den er . Rosettbakkels fra Christiania (Oslo) 1g hvetemel 1/dl melk egg g sukker Lag en. Rist smultet av jernet, stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.


Sett rosett jernet ned i smulten, og varm det godt. Rist fettet av jernet, og dypp det i kakerøren, slik at røren står opp til øvre kant på jernet. Men det krever en del øvelse – og at en får røra til å henge på jernet!


Dette må en finne ut av ved å prøve – og aller først må en skaffe seg et rosettbakkels-jern. I år blir det berlinerkranser i tillegg (for de er allerede i boks :) ) og så har jeg så lyst til å bake rosettbakkels, men jeg har ikke noe jern. Rosettbakkels er av norsk og svensk opprinnelse, sprø tynne kaker med et. Røren skal såvidt rekke opp til toppen av jernet for at kaken skal . Rosettbakkels oppskrift, med 18kalorier, g fett, 2g karbo, g protein,.


Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Dryss på litt melis og server til kaffe eller som dessert med krem og syltetøy. Sammenlign tilbud på Gryter, panner og bakeutstyr jern gryte i kategorien Gryter, panner og bakeutstyr fra en.


Jernet får du kjøpt på Jernia og andre velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker. Jeg har lagd vanlige rosettbakkels før, men gluten, melke og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.