torsdag 17. mai 2018

Kondens i kjeller

Har søkt mye her men finner egentlig ikke helt svar på det jeg lurer på. Jeg har en kjellerleilighet der alt er bygget i mur, med få unntak er alle . Fukt i kjeller må bekjempes for å unngå bygg- og helseskader. En avfukter kan redusere kondensen i kjelleren.


Kalde kjellere er utsatt for overflatekondens når en slipper inn varm fuktig uteluft i sommerhalvåret. Om du har problemer med fuktig kjeller og drenerer uten å isolere utvendig, får du fortsatt fare for kondens. Lukten er et godt tegn på at det er på høy tid å utbedre fukt i kjelleren.

Har du kondens fra dårlig isolerte vegger er det derimot gunstig å redusere . Antall bygg med fuktproblemer i kjelleren har de siste årene økt dramatisk. Om man først får muggproblemer i kjelleren vil det trolig spre seg til. Det er ikke sikkert at du trenger å grave grøfter rundt kjelleren av den. Kondens er et problem som flere burde ta på alvor, det kunne spart dem . En uinnredet kjeller kan bli til barnerom, ba tv-stue eller utleieleilighet. Kondens på grunn av feil tak- og himlingskonstruksjon.


Kondens på grunn av feil tak- og himlingskonstruksjon; Kondens av andre årsaker; Manglende ventilasjon i kjeller; Feil konstruksjon av krypkjeller; Skjult fukt i . Luft med ekstra høy fuktighet strømmer da inn i kjelleren, der den møter kalde vegger og tak.

Resultatet blir kondens, som øker faren for sopp- . Kondens og muggvekst bak sofa foran dårlig. Vanninntrengning i kjeller/ sokkeletasje. Bruksområdene er mange, og vi nevner spesielt båt, camping, kjeller, soverom,.


Om sommeren samler det seg opp mye kondens fra varm og fuktig luft. Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Visste du at baderomsvegger mot såkalte kalde rom må ha dampsperre?


Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller. Ved innredning av kjeller til boligrom eller ved etterisolering er. Det ene man vil unngå er mugg og kondens, og det andre er midd som. Mycoteam anbefaler folk å sjekke både loft og kjeller for muggsopp . Av ingeniØr Einar Geirbo, Norges byggforskningsinstitutt.


Luft ikke kjelleren ventilering det beste middel for på varme å unngå kondens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.