tirsdag 3. april 2018

Male gelender

Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere beiset eller lakkerte trappevanger og rekkverk. Jeg hadde ett slikt standard gammelt lakkertfuru- rekkverk i tre (med en nedre og en øvre planke). Ble gjort forsøk for noen år siden å male det, men nå har det begynt å bli slitt og møkkete.


Mye trafikk opp og ned og ungene holder seg til det hele tiden. Er litt usikker på om jeg skal gjøre det enkelt eller grundig.

Malte trapper og rekkverk på terrassen eller i hagen har en lei tendens til å sprekke og flasse fortere enn forventet. Dette er konstruksjoner som krever. Og frustrasjonen er meget høy når . Start med sidene, vanger og gelender før du tar trinnene. Vannløselig akrylgrunning er godt egnet, og tørker fort.


Legg på rikelig med vanntynnbar maling i samme rekkefølge som grunningen. Det er nå klart for toppstrøk. Påfør malingen i lengderetningen først, før du fordeler i bredderetningen, .

Vi er så heldige at vi har to store terrasser tilknyttet huset vårt. I vår står maling av rekkverk for tur. Utendørs maling er en viktig sommersyssel for alle som bor i trehus (så fremt du ikke har vaktmester eller mye penger). Vi overtok huset på sensommeren i fjor, og både vegger og vinduskarmer ser ut til å være . Hvilken farge skal jeg male trappen?


Tenker at jeg må være heeelt sikker . Male gammel trapp - i hvilken farge? Male en lakkert furutrapp - ByggeBolig byggebolig. Min foreløpige plan er å male gelender og sidebjelker, men å legge parkett i trinnene.


Trappen er i dag åpen, men vi ønsker å lukke den for å bruke plassen bak som en liten bod. Alle andre tips til oppgradering . I dette huset skal vi male trappen. Våre malte trapper er som oftest kledd med et tynt lag MDF eller det benyttes kvistfri bjørk. Andre leverandører som leverer malt furu bruker termen hvit grunnet furu på sine . Skal ha brunbeisede trinn som skal lakkeres etterpå, og resten av trappa skal males hvit.


Siden kona mi er gravid har jeg et ønske om å bruke vannbasert maling til dette, men er usikker på om den er sterk nok til en trapp.

Skal altså ikke male trinnene, men vangene og gelender. Særlig får vel gelender en . Slites et malt trappetrinn fort ned og blir stygt? Er det noen spesiell slitesterk maling man kan benytte? Det finnes ingen fasit som forteller deg om du bør beise eller male. Derfor bruker vi både plansliper, deltasliper og vanlig slipepapir for å komme inn i alle kroker.


Når treet har en helt glatt flate over alt, kan du begynne å male. Antar at gammel løs maling også må skrapes vekk. Her får treet først et strøk mørk beis for å . Selv trykkimpregnerte gjerder trenger behandling. Men før du starter må du passe på at treverket er helt tørt. Samarbeidspartner : Nordsjö.


Jeg trenger hjelp til å male rekkverk og underliggere. Jeg står med maling og. Noen steder må det skrapes(lite). Her finner du nyttig Gjør-det-selv-informasjon om å male på metall.


Vi har et moderne rom for overflatebehandling. Om ønskelig kan vi male møbler som bor stoler, skap, seng og kommode. Ta gjerne en tur innom for en prat og vi kan gi et .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.