tirsdag 13. mars 2018

Maling med kvistlakk og grunning

Beckers Panelgrunn inneholder kvistlakk , sperre, grunning og toppstrøk, og kan brekkes i flere farger. Jotun Kvist- og sperregrunning kombinerer kvistlakk og grunning i ett produkt. Nå er det enkelt å male gulnet panel. Se før- og etterbilder her.


Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett.

En kombinert kvistlakk og sperrende grunning som brukes på alle flater med behov for sperrende effekt. Bruk kvistlakk uansett, så er du sikker. Et par timers ekstra arbeid. Bruk oljebasert grunning , tynnet noe med whitespirit.


Sørger for at gjennomslag ikke skjer. Gir også et penere sluttresultat, da den ikke tørker så fort som vanntynnbar. Bruk gjerne vanntynnbar panelmaling som mellom og toppstrøk. Har du glemt å kvistlakke før du maler , går det ann å gjøre det oppå malingen når du er lei av de gule flekkene, men da må man selvsagt male over på nytt.


Du vil bli mest fornøyd med resultatet da.

Er det mye kvist ville jeg vurdert to strøk grunning og. Det kommer veldig an på malingen hvor mange strøk man trenger, men jeg tar alltid minimum 2. Sett på musikk og gå inn i din egen verden så er du . Må jeg slipe eller bare bruke heftgrunn? Kvistlakk - maling av møbler innlegg 25.


Male paneltak innlegg 1. Flere resultater fra forum. Når den har tørket er det bare å behandle treverket på vanlig måte, med grunning og maling. Dette er spesielt viktig når du skal male med lyse farger, men du vil også kunne oppleve fargeforskjeller selv om du maler med mørkere nyanser. Når du påfører kvistlakk er det viktig at du maler tynne strøk, slik at . Har uhellet vært ute - er det mulig å ha på kvistlakk og male over på nytt.


Ifølge Arnøy og Dragland kan du bruke både vannbasert og oljebasert maling på panel. Det velger du selv ut fra hva du vil ha. Hvis lakken er veldig blank - da må du mattslipe før du går i gang med kvistlakk , grunning og maling. Når det gjelder maling av ubehandlet panel, kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få . Du må nok vaske, kvistlakke og grunne det før du påfører maling.


Hør i malebutikken, de vet best :).

Med dette unike kombinasjonsproduktet fra Jotun får du kvistlakk og grunning i ett. Hvis det ikke kvistlakkes når det skal males panel, vil fukten i. De fleste malere anbefaler at du grunner før du går rett på med selve fargen. Det er en rekke grunninger å velge mellom, og det avgjørende er hvilket underlag som skal grunnes.


Nå kan du slippe slitet med å flekke på den ene kvisten etter den andre ved maling av nytt og gammelt panel. Og dette uten at flaten får stygge gule flekker! Vasking, påføring av kvistlakk , grunning , sparkling og pussing, ny grunning på sparklede områder, maling i to strøk.


Noen mener at år gammelt panel ikke trenger så mye behandling før det males, mens andre mener man må behandle gammelt panel som nytt. På ubehandlet panel bør man bruke kvistlakk før man maler. Nå har det kommet noe nytt som er både kvistlakk og grunning i ett, sperregrunn.


Mal første strøket med dette og så kan du male flere strøk med maling på dette igjen. Grunning er ofte hvit, gjerne fordi det er en god underlagsfarge og en billig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.