fredag 23. mars 2018

Hvordan legge membran

Video som viser deg hvordan du legger fuktsikring og membran på våtrom. Les mer om fuktsikring her. Har nå lagt støp over varmekabler og har forstått det slik at jeg må prime oppå også.


Det jeg lurer på er hvordan jeg legger membran på gulvet og hvor langt opp på veggen. Er det noen som kan gi meg en detaljert beskrivelse på hvordan jeg gjør dette? Vi skal renovere badet og hadde først tenkt fibo trespo plater og vinylgulv, men vil helst ha fliser.

Broren min er håndverker og sier vi kan smøre membranen selv. Hvis vi skal få råd til fliser må vi nesten gjøre det selv og. Men hvordan stiller forsikringsselskapet seg til dette hvis det evt skulle bli en lekkasje? Og hva bør man tenke på når man skal legge membran på våtrom?


Få råd fra rørleggeren her. Weber anbefaler å legge membran på toppen av påstøpen, slik at betongen beskyttes mot nedfukting og risikoen for alkalikisel- utfellinger minimeres. Men vi har også løsninger dersom du . Slik legger du våtromsmembran.


Kan man klare det i én arbeidsøkt?

Programleder Christian Strand i ferd med å legge fliser på en baderomsvegg uten membran. Poenget var å vise hvordan man kan pynte på et bad for en billig penge i påvente av totalrenovering. Skal en privatperson gjøre det, bør man holde seg til såkalt smøremembran, som er en membran som smøres på som om den var maling. Dette er altså ikke en lovpålagt regel, noe som betyr at du kan legge membran på baderommet selv.


Men du bør være forsiktig ettersom. Dersom du tør å gå løs på ditt eget baderom uten fagfolk, må du sette deg grundig inn i hvordan produktene du benytter brukes. Produktene som selges på markedet til . Bunnmembran Når membranen legges under støp, kalles det for bunnmembran. Den tradisjonelle metoden for å legge membran , er å legge sveisemembran under betong. Underliggende konstruksjon og hva som velges av materialer over membranenbestemmer type papp og hvordan utførelsen blir.


I tillegg til den tradisjonelle metoden med å legge sveisemembran under betong, kan du også bruke påstryk av membran oppå betong eller sveisemembran oppå. Det er mulig å legge PVC-duk som toppmembran også over betongen og under flisene. Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre. Gjør Det Selv viser deg hvordan du etablerer en våtromsmembran som beskytter badet ditt.


I Norge er det den såkalte “Våtromsnormen” som er den gjeldende standarden for hvordan et bad eller våtrom skal sikres. Først smører du et tykt lag flytende membran med en pensel på skjøtene. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme.


MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!

Der stolpene festes med bolter inn i betongen er det viktig at også hullene vanntettes. Det har ingen hensikt å legge membran hvis man kutter ut tettedetaljer i hjørner, kanter, mot innfestinger som rekkverk, beslag over opp- kant mot vegg osv. I mange våtrom er det behov for en lavtbyggende løsning og vi anbefaler i slike tilfeller å legge vår banemembran Protan G som toppmembran.


Flisene kan da limes direkte til membranen. Løsningen kan være spesielt godt egnet ved rehabilitering av våtrom da en unngår å pigge opp gammelt betong før ny membran. Vil du vite hvordan montere baderomspanel selv, steg for steg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.