torsdag 1. februar 2018

Rømningsvindu kjeller krav

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. Et byggverk må utføres slik at de mennesker som oppholder seg i eller på byggverket under brann kan rømme eller bli reddet til sikkert sted . Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må også tilfredsstille minimumskravene i TEK 10. Vindu i kjeller kan godkjennes for rømning hvis det har fri bredde minst . Se hvordan du kan rømme fra andre etasje eller fra kjelleren. Her er ulike alternative rømningsveier og hvilke krav som gjelder til disse.


Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal vinduet gi:.

For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei, må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . I en enebolig på ett plan er det bare krav om en utgang rett ut på bakkeplan. Krav til rømningsvei fra kjeller kan enten være: dør i kjellervegg . Ofte er det slik at et rømningsvindu er alternativ nr to. Til rømningsvinduet stilles følgende krav.


Det skal ikke være høyere enn meter opp til nedre vinduskarm. Dette bladet omhandler forutsetninger for utførelse av rømningsvindu tilrettelagt for sikker rømming i henhold til krav i teknisk forskrift til plan- og bygningsloven. Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til det. Hvis du har innredet kjeller eller loftstue, eller hvis du bor over flere etasjer, . Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er. Nå blir det enklere for familier som vil gjøre om en kjeller til.


Krav om tilfredsstillende inneklima og rømningsvei gjelder som før når man . Kjelleren er typisk 50-talls kjeller, med litt lav takhøyde, og egentlig ikke beregnet. Krav til kjellervindu som rømningsvei er min H + B = 150cm. Vindu som regnes som rømningsvei bør være sidehengslede for å gi god brukbarhet. Dersom vinduet skal brukes som rømningsvindu så er kravet at sum av b + h. Vinduene er nå cm brede og cm høye (åpning), og det er for lite etter hva jeg har lest. Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei.


Det er krav til at rommet skal ha tilfredsstillende tilgang på dagslys, selv om det ikke er. For eksempel er det foreldre som bruker kjelleren som et soverom for barna, . Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold? I videoen viser takstmann Vidar Aarnes de viktigste kravene til at et kjellerrom kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.