torsdag 22. februar 2018

Hvordan legge sponplategulv

Gulvsponplater legges stort sett som vanlige gulvbord. Her legger vi dem på en rekke oppklossede lekter, som om det var et riktig gulv. Det strekes opp på platen hvor lekten ligger.


På den måten er det lett å feste gulvsponplaten på midten av lekten. Gulvplater gir seg nesten ikke. Derfor behøver du ikke å .

Forestia Plattformgulv monteres direkte på stenderene som bærende gulv. Her kan du se hvor enkelt det er å legge fliser på gulv i tørre rom. Se også egen film om fuging av fliser.


Dette gjøres for å hindre knirk. Grimstad Garasjene viser deg hvordan du legger spongulv. Er det et gammelt gulv under, må du først sjekke om det er plant.


Fordypninger sparkles eller bygges opp med . Lim-fug- og festemiddelguide. Sponplater egner seg godt til bærende undergulv eller flytende overgulv.

Her får du en enkel steg-for steg beskrivelse av hvordan du legger gulv. Metoden er lik for parkett og laminat. Forestia Gulv kan benyttes som bærende undergulv på trebjelkelag eller tilfarere, eller som flytende gulv på annet bærende underlag.


Når mm Forestia Gulv brukes som bærende undergulv på tre-bjelkelag eller tilfarere, må det benyttes et stivt overgulv som f. Sluket står som fjell det. Ja, kan selvfølgelig skjære ut hullet og legge sponplater over, men det ér fire hull som sluken skal festes me disse skruene får da ingenting å bite i? Hvordan blir det da med mellomrom mellom slukflens og sponplate? Dette må jo fuges slik at avretnkngsmassen ikke renner ned i . Trenger ikke være i vater, bare bjelkene har samme høyde om du legger rettholt på dem.


Litt skjevhet bjelkene imellom går greit, bare skru de veldig godt så du unngår knirk og bruk en god streng med sponlim i skjøter og mot bjelkelag. La spon i et 2år gammelt hus for noen år siden. Jeg har ikke giddi bry meg. Kan ikke se det gjør noen forskjell egentlig. Prøver å gjøre det skikkelig med en gang.


Men han påpekte også at platene kunne være lagt feil vei. Vi fortsatte og legge strie og male noen rom til. Vi kontaktet entrepenør og han inrømmet til slutt at platene var lagt feil vei.


Etterhvert så vi utbuling på en del vegger. Hei, er det mulig å legge sponplater (22mm) rett på betonggulv?

Kanskje med plast som fuktsperre mellom? Har nemlig endt opp med en del gulvsponplater hjemme. Skal bruke rommet til treningsrom, veldig enkel standard hvor det eneste som teller er at rommet blir funksjonelt til formålet.


For høye bjelker høvles av, for lave fôres opp med f. Du må kontrollere flere steder – som oftest er det et stykke utpå gulvet bjelkene må justeres, mens de inne ved veggene pleier å være i orden. Benyttes i tørre rom, hvor det ikke stilles krav til fuktbestandige materialer. Bruk Arbor Fuktbestandig gulv mm hvor fuktpåvirkning kan . Tilgjengelig i butikker. Gulvavretting_minibrosjyre_32_sider_ORIGINAL. Denne boden er isolert i både vegger og tak.


Jeg skal legge sponplater i 2. Er det bare å legge platene, eller må jeg ha noe fuktsperre? Og hvor må denne fuktsperren evt. Har ikke noen takplater i 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.