onsdag 24. januar 2018

Fukt i treverk

Uisolerte elektroder kan gi store utslag for fukt som ikke medfører risiko. Fukt i treverk kan før til sprekker i malingen. FLASSER AV: Tjukk malingsfilm på fuktig vegg kan gjøre at malingen flasser av. Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste.


En enkel måler med to nåler stikkes inn i materialet, og viser hvor mye vann . Lurer du på om treverket utendørs er tørt nok til å males?

Da er en fuktmåler det du trenger. Slik måler du fukt i veggene. Fukt fører med seg en rekke problemer, og kan forårsake både. I treverk med fuktighet over vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk.


I stående tre eller nysaget trevirke vil cellehul-rommene i yteveden være helt eller delvis fylt med vann, som i . Hva er den idiele fuktighet når et nybygg er ca tørt ? Altså hvor mange prosent restfuktighet i betong og i treverk før ditt og datt kan . Med denne metoden får vi nøyaktig resultat over metningsgraden i materialet.

Treverk skal ha fuktinnhold lavere enn vektprosent. I byggeperioden tilføres det også fukt fra bygningsmatrialene. Mikroorganismer vokser raskt i materialer som ikke tåler mye fukt over ti for eksempel treverk. Hvis treverket fuktes opp av regn el.


Det er en naturgitt og direkte sammenheng mellom tre og vann: Vann. Her ser vi nærmere på forholdet mellom tørking og fukt når vi skal . Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn prosent. Er det for fuktig før eller etter man påfører malingen, . Denne oppgaven har til hensikt å se på sammenhengen mellom fuktighet i treverk og tiden til overtenning.


Det har blitt gjennomført forsøk med ¼ ISO rom av. Spesielt for paneler og listverk. Riktig fuktighet gir godt resultat. Men når en tenker råte så er det ofte brunt, råttent treverk. Norstein sier videre til Dinside at han ville sjekket for fukt i løpet av vinteren.


Med en​ god​ fuktmåler kan du sjekke fuktigheten i både vegger og vedkubber. En fuktmåler viser hvor høy fuktighet det er inne i treverket. De fleste norske hus er bygget i tre , og som du vet så er treverk og skiftende vær en utfordrende kombinasjon.

Det som er riktig er at den absolutte fuktigheten er lav om vinteren. Korrosjon og fukt i treverk bestemmes ut fra den relative luftfuktigheten, og den er stabil hele .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.