tirsdag 9. januar 2018

Ekstraordinær generalforsamling regler

Det sondres mellom ordinær generalforsamling – årsmøtet – og ekstraordinær generalforsamling , som innkalles til behandling av spesielle saker. I generalforsamlingen gir hver aksje. Aksjeeierne har rett til å møte i generalforsamlingen, enten selv eller ved fullmektig etter eget valg. Styret skal innkalle til ekstraordinær generalforsamling når revisor som reviderer selskapets årsregnskap, eller aksjeeiere som representerer minst en tidel av aksjekapitalen, skriftlig krever det . Ekstraordinær generalforsamling.


Det vanlige er at det avholdes èn ordinær generalforsamling i løpet av året.

Den enkelte aksjeeier har her rett til å få behandlet spørsmål som vedkommende skriftlig har gitt til styret innen syv dager før fristen for innkalling til generalforsamling sammen med et forslag til beslutning eller en begrunnelse for at . Rettigheter og plikter for. I tillegg kan selskapets revisor og selskapets aksjonær(er) kreve møte. Styret kan bestemme at det skal avholdes ekstraordinær generalforsamling. Revisor og aksjonærer fremsetter krav til . Det er styret som innkaller til generalforsamling. Innkallelse til ordinær generalforsamling skal sendes andelseierne minst åtte og maksimalt tjue dager før generalforsamlingen skal avholdes.


En enkelt andelseier kan likevel ikke kreve at det blir avholdt ekstraordinær generalforsamling.

I borettslag med mindre enn andelseiere kreves det at det er minst to andelseiere som . Det er igjen høysesong for innkalling til årsmøter i sameier og generalforsamling i borettslag. Hvor finnes regleneEierseksjonsloven kapittel VI inneholder reglene om sameiermøte. Aksjeselskaper må holde minst ett styremøte årlig, som godkjenner årsregnskapet og årsberetningen og kaller inn til generalforsamling. Styret eller aksjonærer som til sammen eier mer enn ti prosent av aksjene kan kreve en ekstraordinær generalforsamling.


Her er regler for oppbevaring:. Aksjelovene har ingen særskilte regler om grunnlaget for å kreve ekstraordinær generalforsamling til behandling av et forslag om granskning. Aksjeselskaper kan vedtektsfeste at når dokumenter som gjelder saker som skal behandles på generalforsamlingen (ordinær eller ekstraordinær ) er gjort tilgjengelig på selskapets.


Ordinær generalforsamling er nærmere regulert i aksjelovene gjennom til dels nokså detaljerte regler. Og for det tredje kan generalforsamlingen treffe vedtak om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling for å avgjøre et forslag som er fremsatt i møtet. Dette kan kreves både før en ordinær generalforsamling og før en ekstraordinær generalforsamling. Regelen skal motvirke misbruk fra den foreløpige møtelederens side i forbindelse med hans stillingtaken til spørsmål om stemmeretten på generalforsamlingen.


Tilsvarende regler finnes ikke for aksjeselskaper. En mellombalanse må utarbeides og revideres etter reglene for årsregnskap og godkjennes av generalforsamlingen. Kravet til revisjon gjelder. Tilleggsutbytte besluttes av generalforsamlingen på ekstraordinær generalforsamling eller av styret etter fullmakt fra generalforsamlingen, jf.


Den ordinære generalforsamlingen skal være avholdt innen utgangen av juni hvert år.

I tillegg til ordinær generalforsamling finnes det også ekstraordinær generalforsamling. Og denne skal holdes, ifølge § 7- når styret finner det nødvendig. Den skal også holdes når revisor eller minst to andelseiere, som til sammen har . Aksjeloven har regler om to hovedformer for generalforsamling: (1) forenklet generalforsamling, og (2) generalforsamling som et møte (med visse modifikasjoner). Saksbehandlingsreglene for. Utgangspunktet er at styret må treffe vedtak om at det skal avholdes ekstraordinær generalforsamling , jf.


Men styret er pliktig til å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling dersom ti prosent eller flere av andelseierne ønsker dette. Selv om det er deres egne roller som står på agendaen. Rent formelt heter det, i § 7-5. For møte-, forslag- og stemmerett gjelder samme regler som for ordinær Generalforsamling.


Aksjeloven inneholder også regler om at revisor eller aksjonær kan kreve at styret innkaller til ekstraordinær generalforsamling. Aksjeloven regulerer hvordan ekstraordinær generalforsamling skal gjennomføres og hvilke saker som kan . Norwegian Property ASA er et allmennaksjeselskap underlagt allmennaksjelovens regler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.