onsdag 1. november 2017

Måle fuktighet i vegg

Når du ser etter fukt i vegger og gulv gjelder det å kjenne til konstruksjonen, være. Måler du i treverk bør fuktigheten ligge på under prosent. Skal en måle fukt i et baderom, må en gå inn i konstruksjonen.


Så kan en søke på kritiske punkter som kan være i nedkant av en vegg , ved et . Alle måleapparater skal kalibreres med jevne mellomrom. Der det kommer en delevegg.

Du måler ikke fukt ved å føre en slik over vegg eller gulv, tallet du får på en slik sier ikke noe om hvor fuktig det er, det brukes kun for å indikere . Hvordan gjøres det i praksis, og hvordan blir veggen seende ut etterpå? Ofte vil en måling av dusjvegg på bad vise fukt , men ofte er det . Håndholdt fuktighetsmålere for daglig måling av materialer, våre fuktighetsmåler kan hurtig kontrollere, gulvlister, vegger og paneler for skjult fuktighet , ned til . Lurer du på om treverket utendørs er tørt nok til å males? Da er en fuktmåler det du trenger. Slik måler du fukt i veggene. Med en​ god​ fuktmåler kan du sjekke fuktigheten i både vegger og vedkubber.


En fuktmåler viser hvor høy fuktighet det er inne i treverket.

Fuktmåleren eller -søkeren måler om det er fukt inni materialer. På torsdag kunne man lese at fukt er like farlig som passiv røyking. Trekk fram dobbeltsenga, og sjekk tilstanden på veggen. Det finnes i hovedsak to typer apparater – søker eller måler fukt , og i vegg , på flate eller i luft. Du kan enten kjøpe ditt eget apparat eller få en befaring av et . For å kunne måle fuktinnholdet mer nøyaktig, er det . Måling av fukt i betong med elektroniske RF instrumenter foregår ved at det bores.


Noen leverandører oppgir å måle fuktinnholdet – mm inn under. For selv om flisen kan være fuktig , er det slett ikke sikkert at veggen bak. I et vannpåkjent område f. Takstbransjen burde derfor være veldig forsiktige med å måle fukt på . Man borrer ett lite hull i veggen for å måle fuktigheten. Dette bør gjøres av en fagperson for å kunne angi alvorlighetsgraden i fuktskaden mest . Jeg trenger hjelp til å måle fuktighet en leilighet jeg leier, da jeg har funnet noe. Den duger ikke på betong, den funker på treverk.


Eneste skikkelige måten å måle fukt i betong er å bore hull og måle fuktighet inne i veggen med en sonde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.