torsdag 9. november 2017

Isolasjon med vindsperre

Da må du være meget nøye med å sørge for minst cm gjennomgående lufting mellom isolasjon/vindsperre og under- tak. Trehus fra mellom 19og 19hadde ikke isolasjon i form av. Deretter legger du en 2millimeter bred vindsperre utenpå den gamle .

Standard isolasjon er tilpasset en senteravstand på 6mm. Alternativt kan en vindsperre på rull benyttes i kombinasjon med lekter som . Jeg har så smått begynt å rydde i isolasjonen på kaldloftet og samtidig bygge plattform av rupanel oppå (med gliper, etter tips fra forumet). ROCKWOOL Vindsperre er en myk vindsperre på rull.

Da må du være meget nøye med å få minst cm gjennomgående lufting mellom isolasjon/vindsperre og undertak. Utvendig etterisolering med 1mm isolasjon – slik gjør du: Ta av eksisterende kledning, lekter og vindsperre. Sjekk om den opprinnelige isolasjonen er inntakt. Reisverksvegger som mangler papp bak panelet bør ikke etterisoleres ved innblåsing uten at det i tillegg lektes ut for ytterligere isolasjon, vindsperre og nytt . Vindsperre festes til lektene og klemmes med tynne lekter/sløyfer.


Huset var bygget uten vindsperre, så når kledningen var fjernet var tømmerveggen eksponert. Mellom tømmerstokkene var det tettet med . Kerabit vindsperre består av en polypropylen fiberduk som er belagt med en film av polypropylen. Baksiden består av en tynn polypropylen fiberduk som . På utsiden er den kledd med utlekta bord. Det er ingen vindsperre mellom tømmerveggen og kledningen . Ski Bygg har alt innen trelast, byggevarer, maling, interiør, verktøy, gulv, ba dører, kjøkken og hvitevarer. Når du bruker kombinert undertak og vindsperre, er det svært viktig at du.


Disse U-verdiene forutsetter ny isolasjon med λ=0W/K, . Vegger og tak i nyere boliger består av ytterkledning, vindsperre, isolasjon, dampsperre og innvendig kledning. Eldre boliger kan mangle vindsperre, isolasjon . Dette bladet beskriver prinsipper for oppbygning og detaljløsninger for isolerte skrå tretak med utvendig nedløp og lufting mellom vindsperre og undertak, se fig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.