mandag 27. november 2017

Høyde gelender

Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Høyde på rekkverk i trapper og ramper skal være minimum m. Dette omfatter også rekkverk på repos og. Dersom terrassen ligger mer enn en halv meter over bakkenivå, er det krav om rekkverk.


Rekkverket må bygges solid slik at det ikke gir etter for belastning,.

Vi har trapp ned i kjellerstua, og der er det et gelender. Dette går stort sett på sikkerhet, ikke høyden på menneskene som går der. Begge er over bakkenivå, og ingen av de har gelender.


Vi har og trappe og gelender med stort mellemrom. Dimensjon, Spilehøyde: netto 8mm. Håndtre topp og bunn: x 68. Det skal også utformes slik at de . Ved høydeforskjell mot terreng på mer enn m skal rekkverk være .

En trapp er en samling trinn som fører opp eller ned i høyde , på steder hvor det er. Slike rekkverk kalles ofte retur gelender. Bestemmelsens regler om høyde (og avstand) gjelder så langt ikke annet er bestemt i plan. I byggesaken skal kommunen fastsette plassering . Spør oss gjerne om anbefalt høyde ! Der trapp eller rampe ikke har rekkverk, men ligger inntil vegg, skal håndlist monteres på veggen for å hindre fall, se pkt.


Heve høyde på eksisterende terrasse gjerde. For trapper, se forøvrig. Snekker Har en terrasse på ca. Høyden på rekkverket ønskes hevet pga av . Enkeltstående trappetrinn med forskjellig høyde bør ikke forekomme.


Trapper og ramper som er høyere enn meter skal ha gelender eller tilsvarende på . Arbeidstilsynet har varsler at de vil gi flere og strengere gebyrer for ulovlig arbeid i høyden fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.