mandag 13. november 2017

Gamle tregulv

SOLIDE TREGULV : I mange gamle hus skjuler det seg kvalitetsgulv som eierne ikke vet om. Med slipemaskin og etterbehandling blir overflaten . Når lysten på nytt gulv melder seg, kan den beste løsningen være å pusse opp det gamle. I en gammel leilighet kan det under flere lag gulvbelegg og papp skjule seg flotte, gamle trebord.


Det kan være strevet verd å få det originale . Få ting er så pent som gamle tregulv , men det krever sin handymann for å holde det slikt.

Her er DinSide Boligs guide til hvordan du bør . Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et. Gamle limrester, sparkelmasse o. Olje: Beskytter mot fett og vann, og kan rengjøres med en fuktig klut. Olje er veldig enkelt å fornye.


Maling: Perfekt på gamle tregulv. De er veldig slitte, og hvis vi bare søler litt vann på det, for eksempel, får det stygge skjolder. Til gjengjeld blir resultatet flott, og du sparer fort noen tusenlapper på å gjøre .

De vakreste gulv kan ligge skjult under lag på lag med maling, plater, lim, belegg og tepper. Har et gammelt tregulv som jeg ønsker å male. Her trenger jeg litt tips: 1. Her viser vi hvordan du legger nytt gulv på et gammelt gulv. Pass på at underlaget er jevnt og at det ikke. Selvfølgelig er jo dette gulvet litt for sjevt og knirkete for min . Disse har jeg veldig lyst til å male, men er usikker på . Kan malte tregulv slipes?


Svaret er ja, men det kreves ofte spesialutstyr og en del ekstra tid og innsats. I gamle bygårder er det ikke uvanlig å finne flotte, gamle. De som har lagt det har limet det noen steder, slik at når gulvet da har gått seg . Vi har et tregulv i furu, med smale bord.


Hva er deres beste triks for rengjøring av originale tregulv ? Hvordan fjerne vanskelige flekker (eks rødvin) og hvordan foreta det ukentlige . I de gamle årestuene hadde man hardpakkede jordgulv. Slike gulv ble utbedret ved at man tilsatte hår fra storfe i leira og stampet gulvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.