mandag 27. november 2017

Fliser oppå fliser

Våtromsekspert Bjørn Grimsrud forteller det du må vite om å legge nye fliser over opprinnelige fliser på badet. Er du lei av de gamle flisene på kjøkken eller bad? Da kan det være enklere å sette nye fliser utenpå de gamle istedenfor å fjerne dem.


LøsningDu kan fint legge vinyl på et flisgulv. Det er enkelt å legge, nesten som et gulvteppe, men det skaper til gjengjeld en del forarbeid.

Vinyl er nemlig veldig mykt, og selv små ujevnheter vil synes etter kort tid. Underlaget må derfor rettes helt opp . Dropp det besværlige og tidkrevende arbeidet med nedriving, oppussing av vegger osv. I forhold til høyde på terskler og utstyr på badet bør det være mulig dog kanskje med utfordringer rundt sluk? Gamle fliser ble fjernet av vegger, nye satt på. På gulvet ble nye fliser limt oppå gamle.


Det gamle dusjkabinettet ble byttet ut med et nytt.

Et bad skal ikke bare se pent ut, det er hva som er bak flisene som er virkelig viktig. Her ble det laget et bad helt uten det nødvendige tettesjiktet for å hindre vannskader, . Vi har lyst på en billig løsning på badet og det er utenkelig å drive å pigge opp gulvet for å legge membran til 80. Noe vi sikkert burde, men det gjør. De gamle flisene renses og pusses ned slik at alt av fett og såperester blir borte.


Videre sier bloggeren at man kan gjøre. FLIS PÅ FLIS : I dag produseres det mange fliser som er beregnet på å legges oppå andre fliser. Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater.


I noen tilfeller er det nemlig mulig å legge nye fliser oppå de gamle – og dermed slippe å bytte membran. For det er et stort MEN: Du må vite hva som er gjort bak de flisene som er der fra før! Lyst til å freshe opp badet? Flis på flis kan være en god løsning om det først og fremst er fargene på badet eller utseende du er lei av.


Men vær klar over at det er som en facelift. Det ser kanskje litt bedre ut, men det endrer ikke badets indre verdier. Hus, hage og oppussing: Vi har tenkt til å legge nye fliser på gulv på baderom.


Fra før ligger det flis på gulv.

Det ligger en membran under fliser og oppbrett på vegg. Vegger har våtromsplater som bygger ned på eksisterende fliser. Oppbrett membran bak våtromsplater . Flislegging oppå eksisterende flis. Jeg ser for meg at man da stenger inne evt.


På veggene du forsåvidt det samme, men det kan blir mye prakk med at det bygger for mye. Setter pris på svar :-) . Skal også gå å male de, men er usikker på holdbarheten. Er litt i samme tankebaner med eget ba da på tross av å være noen år gammelt ikke er slitt eller har . Fargene skulle ta opp nyanser fra flisene i gangen utenfor. Se, de smarte triksene ! Fem ting du bør fikse hjemme nå.


Jeg skal legge gulvvarme på badet. Det er gamle mosaikkfliser som ligger på gulvet i dag. Over dette skal jeg legge Høgannes selvklebende varmematte for lavtbyggende gulv. Hva skal jeg bruke på toppen av . Hvis man velger å legge ny membran oppå flislaget vil man ikke få kontinuitet mellom eksisterende golvmembran og den nye veggmembranen. Det fordrer at man vet at eksisterende golvmembranen går kontinuerlig opp og overlapper opprinnelig.


Jeg har da slått bort de gamle ( selvfølgelig) og lurer nå på hvor slett det trenger å være før jeg legger de nye. Er jo litt rester av lim etter de gamle, men det bygger kanskje på det meste mm. Blir jo et sabla arbeid og støvete å . Kan jeg ikke bare legge de nye oppå dette? Fliser krever noe mer av underlaget enn de fleste andre materialer, og det er svært viktig at fliser legges på et underlag som egner seg. I motsatt fall kan gleden bli kortvarig.


Det er viktig at disse limes og skrus fast etter produsentens anvisninger før man eventuelt legger ny flytsparkel eller fliser oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.