torsdag 5. oktober 2017

Radonmåling tiltak

Tiltak mot for høye verdier kan gjøres enkelt og rimelig, men ha stor. Kathrine Holth Schaathun. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden.


Alle nye hus skal bygges med sikkerhet mot inntrengning av radon. I eksisterende hus kan enkle tiltak i mange tilfeller redusere konsentrasjonen av radon. Typiske spørsmål og svar om radon.

Om hva radon er og hvordan vi måler og forebygger radonproblem i bygg. Les mer om det viktigste om radon. Les hva du kan gjøre for å redusere radonkonsentrasjonen i boligen din.


Nedenfor ligger ulike tiltak som benyttes i forbindelse med radonsanitering. Bestill radoninspeksjon her . Det er anslått at radon i norske boliger forårsaker rundt 3tilfeller av lungekreft hvert år. Derfor anbefaler Statens Strålevern alle å måle . OPP FRA BAKKEN: Radon kommer som regel opp fra bakken og kan så.

Statens strålevern anbefaler at det gjennomføres tiltak for å få ned . Radon er en usynlig og luktfri edelgass som dannes ved nedbryting av grunnstoffet radium. Høye konsentrasjoner av radon innendørs kan være en medvirke. I mange tilfeller er det enkle tiltak som skal til for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.


Men dersom det ikke hjelper med noen enkle . Det finnes flere muligheter med både enkle og mer omfattende tiltak for å redusere radonforekomst i en bolig. En radonmåling viser om nivåene i din virksomhet er forsvarlige. Radonreduserende tiltak bør i størst mulig grad være årsaksspesifikke.


Radon er helseskadelig og det er derfor viktig å gjennomføre radonmåling jevnlig. Få tilbud på radonmåling og tiltak mot radon gratis og uforpliktende her. At radon er farlig og må fjernes får du stadig høre, men hvem som skal utføre. En uheldig hedmarking brukte 80.


Radonkjeden er landets ledende leverandør av radonmåling og tiltak mot radon. Vi har profesjonelle håndverkere klare til å ta oppdrag – over hele landet! Vi har hatt en Canary radonmåler i rommet ei uke og det er da gjennomsnittsverdi på 3og dagsmålinger opp mot 60 så det er åpenbart at . Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav.


Det er byggeier som har ansvar for å måle radon og gjennomføre tiltak i barnehage og skole.

Leder av skole eller barnehage plikter å gi informasjon til foresatte . Har du fått påvist radon er det to ting som er viktig. Det å fastslå riktig tiltak og det å komme i gang på et tidlig tidspunkt. Dette fordi radon er svært helseskadelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.