fredag 22. september 2017

Slipe furugulv

Begynner du med for grovt papir, sliper du vekk unødvendig mye av gulvet, og du får unødig stor jobb med å fjerne slipesporene. Får du ikke fjernet slipesporene og avsluttet med et glatt gulv , kan det være så godt som umulig . Hele helgen har gått med til sliping av gulvet i leiligheten, og takket være veldig tålmodige naboer klarte vi å bli ferdig søndag kveld. Det er veldig bråkete, støvete og slitsomt arbei men ikke vanskelig og det tar ikke uoverkommelig lang tid.


Her kan du lese om hvordan . Det er en stor og støvete jobb å slipe ned et gammelt plankegulv.

Til gjengjeld blir resultatet flott, og du sparer fort noen tusenlapper på å gjøre det selv. Men bare hvis du gjør det riktig. Ellers kaster du bort penger på maskinleie og kostbart.


Slitte tregulv kan bli som nye etter en runde med slipemaskinen og noen strøk med lakk. Men det store spørsmålet er hvem som bør gjøre jobben, for at det skal bli best mulig resultat. Har du ikke slipt gulv før, bør du la profesjonelle gjøre jobben for deg, sier snekker Otto Robsahm, kjent fra både NRK og . Når det er slitt hull i lakken på gulvet, eller det rett og slett har blitt veldig ripete og stygt, da er det tid for sliping.


Når gulvet er slipt står du også fritt til å velge en ny behandling enten det er lakk, olje, maling eller et beiset gulv. Parkett gir deg vakre gulv som er behagelige å gå på.

Gulvet blir litt tynnere . Over tid blir imidlertid parkettens overflate slitt og. Egner seg til all rengjøring hvor fett skal fjernes. Inneholder ikke lut, lukter sterkt men godt, fjerner fett raskt, ike bare flytter på det. Anbefales:) Oljet furugulv , naturell brun. Oljet gulv med trestjerners olje, naturell brun.


De har stor pågang av folk som ønsker å fornye det gamle gulvet. Fordelen med det gamle gulvet er at det ligger der. Skal du legge nytt kan det være nødvendig å . Vi fant (som nevnt her) det gamle gulvet under laminatet i begge stuene.


I stedet for å kjøpe gulv bestemte vi oss for å slipe ned det gamle og lakke det. Vi funderte en stund på om vi skulle bruke håndverkere, men for å spare penger (og vise at vi kan) kastet vi oss over oppgaven selv. I beste Gjør Det Selv-stil gikk vi på med . Først må gulvet vurderes.


På svært gamle tregulv med mye ujevnheter og mange strøk gammel maling kan det hende vi må høvle gulvet før det kan slipes. Det er mye raskere å høvle et gulv i svært dårlig stand enn å forsøke å slipe det med en gang. Hold deg unna gulvslipere som ikke har egen fresemaskin til grovjobben. Derfor er det litt vanskelig å si akkurat hva ditt gulvprosjekt vil koste uten å ha litt bakgrunnsinformasjon først.


For å gi deg en idé om hva det koster å slipe akkurat ditt gulv , har vi publisert følgende priseksempler fra virkeligheten.

Resultatet blir ofte bedre med parkett. Sprekkene på et furugulv blir vanligvis værende etter slipingen også. Kanskje mer sjarm med furugulv , men smaken avgjør, ikke lommeboka i dette . Hei Jeg har nettopp kjøpt meg leilighet med furugulv (tror jeg) i hele leiligheten. Dette er noe slitt i stue, gang og på soverommet, men svært slitt på kjøkkenet. Hele leiligheten skal pusses opp, og det jeg lurer på er om jeg burde slipe gulvet først, for så å male vegger og tak, eller ta gulvet til helt til sist?


Hei, Er det noen som har en oppdatert ca pris på sliping av nylagte tregulv ? Det er snakk om rom på ca 20mhver, men evt fremtidig oppsjon på 70mekstra dersom noen tror en slik deal kan gi bedre pris :-) Mvh Kristian. Jeg har fått en pris på sliping av gulvet på stua - ca. Det kan være svært tilfredsstillende å slipe gulvet selv - hvis det blir bra da.


Her er noen gode tips å tenke på for å øke sjansen til et flott sluttresultat når du sliper parkettgulv, furugulv eller annet tregulv. Det finnes gulvslipemaskiner til leie i flere ulike varianter. Informer utleieren hvilken type gulv du har, så finner du rett type. De Lilla utfører sliping og behandling av alle typer tregulv, samt legging av nytt gulv.


På nyere gulv kan du nok slippe unna med omganger. Har man et gammelt gulv , og da gjerne i eik, så kan det stå i spenn og er ikke særlig rett. Det er klart at sånt forarbeid tar ti siden man må slipe grader i begge retninger for å få det rett, sier Ankerlev. Hvis gulvet er noe skjevt må altså dette rettes . Vi er spesialisert på alt innen gulvsliping og behandling.


Ingen jobb er for liten eller for stor, alle jobber utføres profesjonelt og alltid til kundens spesifikasjoner og ønsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.