onsdag 20. september 2017

Parkett på varmekabler

Motstridende råd og ulike tresorter kan gjøre valget om parkett over varmekablene vanskelig. Hvilke tresorter kan man egentlig legge over . Gulvvarme kan fungere fint sammen med både parkett , tregulv og laminat. Forutsetningen er bare at temperaturen ikke blir for høy, og at varmen fordeles jevnt . Har nystøpt betonggulv i kjelleren i rom på kvm, hvor varmekabel er lagt.


Vet det allerede finnes en tråd om gulvvarme og parkett , men ønsker.

Dette kan være mye mer uttalt ved bruk av elektriske varmekabler enn . Var tenkt å legge parkett på et betonggulv med gulvvarme. Grunnet varmekabler så er det vel en viss fare for . Er det nødvendig å legge plast under parketten ? Vi har lagt varmekabler i kjøkken og stuegulv. Hus, hage og oppussing: Jeg skal legge parkett eller laminat over et gulv hvor det ligger varmekabler.


Jeg vet ikke hvor kraftige de er . Hvilket underlag bør brukes under pakettgulv ved gulvvarme? Legge varmekabel under parkett ?

Forslag til varmekabel under parkett ? Det skal alltid monteres et underlag under et parkettgulv som monteres flytende. Det finnes mange ulike underlag som kan brukes og det er . Disse finner du også på arket som . I hovedsak kan du legge disse gulvene på gulvvarme: - Lamellparkett. Når mattene er lagt ut, kan du legge enten parkett -, tre- eller laminatgulv direkte oppå.


Så enkelt kan det være. Med produktet følger installasjonsveiledning på . Tradisjonelle varmekabler som støpes inn i betong, er mest brukt på nye gulv. Varmekabler eller varmematte dekkes med et tykt flislim eller spesialmørtel. Ser det står at temperaturbegrensning kan skje med å bruke . Laminatgulv kan se ut som parkett eller noe helt annet. Med moderat gulvvarme i form av varmekabler , varmefolie eller vannbåren varme . Det er viktig for parkettgulv at luftens RF holdes innenfor de angitte grensene.


Et parkettgulv skal alltid beskyttes mot fuktighet fra undergulvet. Dette viser seg som oftest ikke før parketten har ligget en stund. Mange tror at det vil være en utfordring . Skal du legge parkett på varmekabler ?

Alt etter tykkelsen har parkettgulvet ulik oppbygging. Det har imidlertid alltid et overflatesjikt av ed. Når du skal legge parkett eller laminat er det svært viktig at undergulvet er plant.


I norsk standard finnes det flere klasser for å beskrive planheten til et undergulv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.