tirsdag 19. september 2017

Fuging av skifer

Fuging av et skiferbelegg er med og gir belegget en egen karakter. Dette kan både handle om fargen og bredden på fugene. Farge på fugemasse kan brukes for å fremheve eller for å dempe fugemønster i et skifergulv.


Er det noen som har en lur ide til hvordan jeg kan lettest fuge hellene på bildet? Har flist og fugd inne, må det gjøres likt her? Skiferfug består av sement, gradert til- slag, stabiliserende og plastiserende stof- fer.

Mørtelen skal kun blandes med vann. Skiferfug benyttes til fuging av skifer på gulv og vegg, til fuging av limtegl og muring av skifermurstein. Benyttes både innendørs og utendørs. Fugene i et skiferbelegg er gulvets svakeste punkt. Det finnes mange oppfatninger om hva som er beste metode.


Jeg har alltid ment, og står fast på det, at fuger skal fuges med fugeskje og jordfuktig mørtel som siden glattes. Det er et forferdelig monotont arbei og defintivt en fordel at det utføres så snart som mulig etter . Det for å unngå gjennomgående fuger på tvers av lengderetningen over flere rekker.

Unngå å gå over skiferflisene det første døgnet etter at det er lagt. Fuging: Terrassen eller gulvet kan fuges etter et døgn så fremt at det har hvert tørt. Vær obs på at det finnes ulike typer fugemasser fra lyst til helt mørkt. En for lys fug eller en . Weber har god og bred erfaring med å levere produkter til liming og fuging av naturstein. Naturstein er et samlebegrep for en rekke ulike steintyper (skifer, granitt, marmor m.m.), og som i mange tilfeller krever spesielle egenskaper til flislimet og fugemassen som skal benyttes.


Eksempelvis vil fargeømfintlig marmor stille . Muring av skifermurstein og fuging av limtegl. Mørk skifer er spesielt utsatt. Kvikkflex fanger opp disse bevegelsene og forbygger dermed sprekkdannelse i fugene. Grovkornet og frostsikkert lim. Ypperlig til liming og fuging av tung stein, f. Laticrete Skiferfug er en spesialfugemasse til skifer og limtegl på horisontale og vertikale flater.


Tilsatt kalk - reduserende middel. Rens fugene for lim, fritt vann og andre fremmede partikler. Utførelse jordfuktig: Ca.


Prøv å unngå at fugene mellom bruddhellene møtes i kryss, eller at det blir lange rette gjennomgående fuger i feltet.

Når hellene tilpasses er det lurt å merke det som skal hamres bort. Skifer Bruddheller Brukk kritt til tegne opp der du skal hamre. Dette gjøres enkelt ved at du risser opp eller tegner med kritt. Anbefales å benytte membran på underlaget. Minimum fugebredde på mm og skiferen bør ha minimum tykkelse på mm.


Legg ut limet med buet tannsparkel og sørg for at det er 1 lim- dekking under skiferhellen, samtidig skal det også smøres lim på baksiden av hellene. Omfanget av tilhugging og av svinn, avhenger av hvor smale fugene skal være. Jo smalere fuger – dess mer svinn. STEINLIM benyttes til, liming og fuging av heller, stein, skifer, betong o. RETNINGSLINJER FOR BRUK. Løs betong og urenheter på flaten det støpes mot fjernes.


Betong flater vannes, men fritt vann må ikke forekomme. Ikke legg skifer før du har sett dette! Mineras nyeste produkt gjør det enkelt å legge skifer med mellomstore tykkelsesjusterte bruddheller med frest… Continue Reading. Sigvartsen steinindustri lagerfører skifer, bruddskifer, Otta skifer og Offerdal skifer. Vi har tilbud og kampanjer på skifer, granitt, naturstein.


For å begrense gressvekst mellom hellen kan du legge plast under fugene. Se film, Legging av skifer. Fuging Skifer - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.


Skiferheller kan legges i sand eller i mørtel. Heller lagt i mørtel gir et svært vedlikeholdsfritt gulv, som holder grønne vekster og maur på avstand i årevis, særlig når også fugene støpes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.