torsdag 6. juli 2017

Seksjonere enebolig

Advokathjelp ved seksjonering av enebolig og tomannsbolig? Våre advokater har års erfaring med eiendomsrett. Uansett om du ønsker å seksjonere en leilighet, tomannsbolig, rekkehus, enebolig , fritidseiendom eller et næringsbygg, er det mange forhold som må avklares og det er viktig å være nøyaktig og presis ved utarbeidelsen av seksjoneringsbegjæringen og innhentingen av de nødvendige dokumentene som må vedlegges . Pga dette må vi også være kausjonister for hverandre.


Vi vurderer å seksjonere eneboligen og gjøre det til en tomannsbolig.

Hvilke tenkelige positive og negative sider har det? Andelene er helt atskilt med hver vår veranda, hvert . Men er du lei av å drive med utleie, kan du faktisk seksjonere og selge en av boenhetene. Ja, i praksis kan du det, sier ekspertene på Etat for byggesak og private planer i Bergen kommune.


Dette kan gjelde alt fra flermannsboliger og tomannsboliger til eneboliger med mulighet for flere boenheter. Et eierseksjonssameie opprettes ved tinglysing av et kommunalt seksjoneringsvedtak. Det er kommunen som har ansvaret for seksjoneringen, og gir tillatelse til seksjonering. Begjæringen til kommunen om tillatelse til seksjonering foregår på standardblanketter og skal inneholde opplysninger om gårds- og .

Tekst: Marianne Frisvold Furuseth, advokatfullmektig Bing Hodneland Advokatselskap. Nye regler for å opprette et eierseksjonssameie er hovedtema for denne artikkelen. Her får du en fremstilling De viktigste endringene når eiendommer skal seksjoneres etter iverksettelsen av ny eierseksjonslov . En sykkeltur til Ullevålseter resulterte i boligkjøp for to familier. Sammen har de renovert og omskapt en enebolig til en funksjonell tomannsbolig.


Typisk er leilighetsbygg i flere etasjer, forretningsgårder eller en blanding av forretning og leiligheter. Vær forberedt på at det er kravene i dagens TEK som legges til grunn. Kontakt megler, da det også bl. Dette er spesielt anvendelig der man ønsker å kunne omsette deler av en bygning uten at man deler tomten. Seksjonering - hva er det?


Mange store kontorbygninger og leilighetskompleks er seksjonert. Arkitekt Min mann begynte å tegne et påbygg til vår enebolig for å gjøre den om til en tomannsbolig som senere skulle seksjoneres slik at den nye delen kunne selges. Tegningene ble forhåndsgodkjent i kommunen. Han døde en stund etterpå, og jeg ønsker å få.


Vi eier en enebolig med utleie. Huset har en verdig på ca. Tror dere vi vil kunne få m.

Førstegangsseksjonering er å dele opp én eller flere bygninger i eierseksjoner, slik at flere kan eie hver sin del av bygningsmassen. Jeg trenger hjelp for å tilfredsstille brannkrav og muligens lydkrav. Eneboligen er i nærheten av.


Slik gjør du butikk på kjøp, seksjonering og salg av bolig. Markedet betaler gjennomgående betydelig mer pr kvm for seksjonerte enheter solgt enkeltvis enn flere useksjonerte boenheter solgt samlet. Det er derfor mulig å tjene på å kjøpe bygårder, seksjonere og selge eierseksjoner. I nedenstående kronologiske oversikt . Dersom du ønsker å seksjonere - det vil si å dele opp en bebygd eiendom i eierseksjoner, endre på en eierseksjonering (reseksjonere), eller oppheve seksjoneringen, benyttes denne tjenesten.


Det samme gjelder for seksjonering av nye bygninger. For disse må det foreligge rammetillatelse etter plan- og . Bergflødt-Kvamme og Rikke Bergflødt Kvamme. Saksgrunnlaget: Saken omhandler et eksisterende boligbygg som iht. Fra seksjoneringen fremgår det en sameiebrøk der seksjon .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.