torsdag 27. juli 2017

Naboloven 2

Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade. Hekk som er lågare enn meter, er ikkje ulovleg etter denne paragrafen. BufretLignendeNabolovens hovedbestemmelse er naboloven § som sier at; ”Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade eller ulempe .

Den viktigste bestemmelsen er nabolovens § 2. Det er her grensene for lovlig adferd trekkes. I og med at loven skal dekke de fleste tilfeller av . Naboloven § fastslår at ingen må ha, gjøre eller sette i verk noe som urimelig eller unødvendig er til skade eller ulempe på naboeiendom.

Hvem kan påberope eventuelle brudd på granneloven § dvs. Lovens hovedbestemmelse er dens § som sier at ingen må ha, gjøre. Cand jur studiet ved Universitetet i TromsØ.


Ressursforvaltningsretten er nytt fag på avdeling i . Vag nabolov skaper konflikter med naboen. Den viktigste bestemmelsen i grannelova ligger i § som gir generelle retningslinjer for hva som . Naboloven § inneholder bestemmelse om at en eier ikke ha, gjøre eller sette i verk tiltak som er til unødvendig skade eller ulempe for nabo . Nabolovens § trekker opp grensene for det lovlige i naboforhold. Oversatt fra nynorsk og lettere omskrevet, lyder bestemmelsen slik: Naboen .

Mange tror at naboloven er til for å felle trær, og mange treeiere har sikkert latt seg. Som du sikkert har forstått, nabolovens § er ikke så lett å bruke for å få . Hovedbestemmelsen i naboloven er § som sier at ingen må ha, gjøre eller sette i verk noe som urimelig eller unødvendig er til skade eller . Reglene står i Naboloven §(granneloven), og kan brukes på alt fra støy, lukt, støv og trær. Regelen er skjønnsmessig, og hver sak må . Trær, som ofte er grobunn for nabokrangler, reguleres av naboloven.


Grannelova, eller naboloven, er en av flere lover som tar for seg. Hovedbestemmelsen i Grannelova er § der det heter at ingen må ha, gjøre . Utgangspunktet for nabotvister tas ofte i naboloven § 2. Bestemmelsen gjelder om du er påført tilstrekkelig skade eller ulempe slik at for eksempel naboen må . Naboforhold reguleres av granneloven (naboloven), som i § oppstiller en generell norm for hva som er lovlig: Ingen må ha, gjøre eller iverksette noe som er . Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er l skade eller ulempe på granneeigedom. Saksnummer: 1997/062E AS/IHO Dato: 03. Spørsmål om fjerning av husbåter utenfor statlig friluftsområde - vurdering i forhold til naboloven og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.