tirsdag 25. juli 2017

Hvordan bygge bad selv

Kanskje du tar bilder underveis og leger ut om hvordan du gjør ting, så kan man snike litt siden man er inne på samme tanken selv Smile Anbefaler å kjøpe håndboken Byggebransjens våtromsnorm. Kjøpte denne på coop bygg , mye nyttig i den! Vil du pusse opp eller bygge badet selv ? Oppussing av bad er en krevende prosess, og det er ikke alt du har lov til å gjøre selv.


Her får du en oversikt over hvilke arbeid som ikke lenger er søknadspliktige, og man kan i teorien gjøre dem selv , bortsett fra tekniske installasjoner.

Vurderer du å pusse opp badet selv eller gjør det på budsjett? Disse ti tipsene må du vite før du pusser opp badet. Bygge bad og pusse opp bad - skal du bygge eller pusse opp bad finner du tips om hvordan du smartest mulig kan gjøre det her. Vær sikker på at du bygger. Få inspirasjon og veiledning til hvordan du bygger og innreder et baderom.


Få orden på blant annet våtromssikring og få håndverkerens tips til bygging av bad. Bygg opp badet - helt fra bunnen.

Når baderommet skal renoveres, tenker mange av oss straks på nye fliser og ny vaskeservant. Men et sterkt og sunt underlag er faktisk langt viktigere - det sikrer at hele ombyggningen blir langtidsholdbar og vellykket. Her ser du hvordan du bruker Weber Støpemørtel Bad , en hurtigherdende mørtel som gir god.


Om man setter bort jobben, eller gjør det selv så vil bruk av rett løsning gi det beste, tryggeste og rimeligste resultatet. Har du planlagt å pusse opp badet selv for å spare penger? Fagfolk er pliktige til å ha en byggeforsikring , som betyr at vi tar regningen hvis noe skulle skje. Hvis du som privatperson gjør det på egen hån er ikke forsikringsselskapene . Mange pusser opp selv og hos oss har vi utstilt en modell av et våtrom hvor arbeidet er utført etter våtromsnormen. I tillegg har vi utførlige beskrivelse på papir og egne nettsider om hvordan man bygger et bad sikret mot lekkasje.


Vi selger alt som trengs til oppussing, men gir aldri råd om utskifting av rør. Denne brosjyren viser deg hvordan du kan bygge dette, med maksimal sikkerhet og lang levetid. Det er viktig med god planlegging, valg av.


Selv om man får en tilsynelatende tett overflate etter første strøk er det meget viktig at man påfører riktig mengde smøremembran for å oppnå riktig sjikttykkelse. Vi leste en artikkel i Byggeindustrien med overskrift Krymp prisen på badet. For de som skal planlegge våtrom er det mange valg som må tas og nesten like mange feller å gå i hvis man ikke selv er fagmann eller har erfaring.

Om du planlegger å pusse opp baderommet på egenhånd må du være oppmerksom på hva du har lov til å gjøre selv , og hva som krever profesjonelle håndverkere. De nye byggereglene som ble vedtatt i fjor sommer har gjort både nybygg og oppussing av eksisterende baderom til en tungvint prosess. For i de nye byggereglene som trådte i kraft 1. VG) Regjeringen sier ha det til badet og lar deg pusse opp våtrom på eget ansvar igjen. Dermed vil selvbyggerne kunne spare titusener av kroner på offentlige gebyrer. Jobben som ble vist er like seriøst håndverk som om du laget bad i stua eller på soverommet, sier Bjørn Stensli.


Med våtromsplater kan du bygge ditt eget bad - kjapt og enkelt. Stadig flere håndverkere velger å bruke våtromsplater fremfor gipsplater og membran i våtrom. Disse platene, som er vanntette i seg selv og ikke trenger . Du må ikkje nødvendigvis totalrenovere badet for at det skal bli fint. Våtromsnormen – Sikrer god kvalitet.


Rehabilitering, oppussing og etablering av våtrom krever ofte høy kompetanse og feil kan bli svært kostbart. Ved oppussing av baderom gjelder kravene så langt det er mulig og slik at rommets tekniske og bruksmessige funksjoner ikke blir dårligere enn de var. I slike tilfeller er det tiltakshaveren selv som har ansvaret for at alle myndighetskrav er oppfylt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.