tirsdag 4. juli 2017

Diffusjonsåpen maling kjeller

Om helt standard akrylmaling tetter hele veggen ville jeg tro det sto en litt tydeligere advarsel i byggforsk, utover en liten bisetning om at malingen ikke bør være tett. Om helt normal maling er damptett, hvorfor er det da så mye styr å få damptett mebran på bad? Det er jo spesialprodukter som trenger . Spørsmålet er hvilken maling bør jeg bruke? Den skulle visst være diffusjonsåpen for vanndamp.


Jotun foreslo Jotaplast.

Jeg trodde Jotaplast var veldig tett jeg? Grunnen utenfor er drenert for et par år siden. Hus, hage og oppussing: Jeg har to lagere i kjelleren som består av ren betong ut noe farge eller noe. Må bruke diffusjonsåpen maling ,som nevnt ovenfor.


Tidligere malt mur hvor malingen flasser. Ta kontakt med produsent av sementfiberplater for å avsjekke hva slags murmaling man skal bruke på platene. Hvis produsenten oppgir at malingen skal være diffusjonsåpen kan man bruke . Matt, diffusjonsåpen vannfortynnbar maling for mineralsk underlag på fasader og grunnmurer ute, samt for vannutsatte vegger og tak innendørs, f. En fuktig kjeller - vegg bør bare være pusset eller malt med diffusjonsåpen maling.

Bad i kjeller og sokkel. En badevegg med trestenderverk som ligger mot yttervegg under terreng er en risikoutsatt konstruk- sjon. Membranen i baderomsveggen gjør at even- tuell fukt som kommer fra terrenget ikke tørker ut. I dag er det blitt mer og mer vanlig med murmaling som er diffusjonsåpen. Dette er ikke bare viktig med hensyn til fuktproblematikken, men også fordi en kalkbasert puss er helt avhengig av å . Malingene er svært basiske og krever spesiell beskyttelse ved påføring.


En silikatmaling er en uorganisk maling som er diffusjonsåpen , og er derfor særdeles godt egnet til pussfasader i motsetning til organiske malinger. Bindemiddelet i en silikatmaling er vannglass. Vannglass utvikles ved å knuse kvartsstein og varme . En mur er ikke evigvarende.


Den største faren er at fuktighet trenger inn. Siden det for eksempel er fuktigere inne i en kjeller eller i et boligrom enn det. Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling , slik som en akrylmaling for mur. På kjellergulv anbefales diffusjonsåpne malinger, det vil si malinger som puster og ikke stenger eventuell fukt inne i betongen.


Du kan bruke en vanntynnbar akrylmaling eller en vanntynnbar epoxymaling. Forskjellene på de to malingstypene er styrken, elastisiteten, slitasjen, og så videre. De bygger seg opp på baksiden av malingfilmen og fører til saltutslag både utvendig og innvendig.


Eneste måten å stanse dette på, er å hindre tilgangen til fukt!

Ved små påkjenninger kan en svært diffusjonsåpen maling. For best mulig resultat skal sterkt. Diffusjonsåpen maling. Puss og maling i samme strøk. Sementbasert, vanntett og diffusjonsåpen dekorpuss til overflate- behandling av betong, puss, lettklinker, tegl og annet murverk.


Fasader - sokkeletasjer - kjellervegger - peiser - piper - garasjer. Påføres med gresskost, rull eller brett. Dette produktet anbefales på flater hvor det er armering. Acrylic er tettere enn Siloxane og vil fylle litt bedre, mens Siloxane puster bedre som er avgjørende for enkelt murvegger.


Mangler: diffusjonsåpen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.