tirsdag 18. juli 2017

Bygge trapp ned fra terrasse

Den store treterrassen vi bygger her blir for eksempel mye enklere og mer spennende ved at det ikke er et rekkverk langs forkanten, men en trapp i stedet. Et rekkverk ville ellers ha vært nødvendig, fordi avstanden ned til bakken er for stor til å stå åpen. Men i stedet for et rekkverk har vi altså sikret terrassen . Vil du bygge trapp ned fra terrassen din?


I denne filmen viser vi deg hvordan du kan gjøre det.

Satt på lektene og stolpene til rekkverket, og klossene som trinnene skal hvile på, kjøpte meg slik en laservater som gjorde jobben rimelig lettere. No nermer terrassen min seg ferdig, og eg må snart begynne å bygge trapp ned til bakken. Planen var å bruke ferdige vanger, men da eg var innom XL bygg i går fekk eg beskjed om at desse bare var opp til 7-trinns, og eg må ha eller 9. Så da trenger eg hjelp til korleis eg kan lage ei trapp fra grunn av. En god og riktig trapp gjør hagen din mer tilgjengelig. Ofte er det stor høydeforskjell mellom utgangsdøra og hagen, og da er det viktig med en god trapp, både innenfra ned til terrassen, og fra terrassen til hagen.


En slik trapp er svært enkel å bygge , men den blir ikke bredere enn trinnene kan bære – ved mm tykke trinn: inntil en meter.

Lektene skråskjæres i forkant, slik at de ikke blir så markert, og lengden på . Denne gangen viser vi deg hvordan du enkelt bygger en tretrapp i skråning, men vi har også fremgangsmåten på både enkle utetrapper i stein og en tretrapp tilpasset terrassen. Hvorvidt gjelder denne trappen, er nøkkelen til suksess selve fundamenteringen. Dersom du bytter ut jorden med grus, oppnår . LETTVINT: Du trenger ikke være redd for å bygge trapp på egen hånd.


Det er lettere enn du kanskje tror. Terrasseskruer er gjenget bare i enden, ettersom gjengene bare skal virke i vangene, ikke i selve terrassebordet. Bordet skal bare trekkes ned mot vangen.


Men husk at det er ulik lengde på . Med den riktige teknikken kan du selv lage mange flotte hagetrapper. Savner du også en trapp til terrassen eller uteboden? Her er tre enkle trapper. Dette rekkverket er enkelt å bygge , og du kan bruke modellen til å sikre mange andre steder også. En liten trapp ned fra huset til terrassen kan fort koste deg flere tusen kroner.


Du kan spare litt ved å kjøpe trappen som byggesett – men det kan være vanskelig å få trappetrinnene til å passe perfekt på begge sider. Unngå disse problemene og spar penger ved å bygge utetrappen selv.

For 5kroner kan du bygge en flott . Bygg en trapp til treterrassen, slik at den virker lettere og ser mer spennende ut enn hvis det for eksempel er et gelender langs forkanten. Det ville ellers ha vært nødvendig, ettersom kanten ned til hagen er for stor til å stå åpent. Resultatet ble om vi skal si det selv, meget oppegående! Soli pent og ikke minst trapper som er gode å gå i. Konklusjonen er at det var mye lettere enn vi trodde å bygge trapp, faktisk så enkelt at selv mor kan klare det! Plasser deretter støpesylindrene (i papp) i hullene, og juster riktig sentrering av sylindre i forhold til loddpunkt, og riktig høyde ved å måle ned fra rettholt til overkant støpesylinder, . Totalt blir plattingen ca kvm i hesteskoformasjon.


Det skal gå en trapp fra verandaen over og ned på plattingen. Trapp i enkelt utførelse (se bilde). Skal du bygge veranda, en balkong eller en terrasse på eiendommen din? Det kan være søknadspliktig etter Plan- og bygningsloven.


Vangstykke for en 5-trinns utetrapp i trykkimpregnert furu. Ferdige vangstykker gjør det lett å bygge en pen og behagelig trapp til terrassen , tredekket eller hagen. Underlaget skal være av et terrassebord eller om trappen går helt ned til bakken, kan det benyttes eksempelvis hageheller av betong. Da må du vite om reguleringsbestemmelsene gir deg rom for utvidet bygningsmasse på tomten.


Kun en trapp fra terrassen og ned til terreng (max. m. bred dersom terrassen ligger så nær nabogrense som m.) kan bygges uten å melde dette til kommunen. Byggematerialene er sponset. Ser du rekkverket og trappen i bildet over? Ikke det nei, det er fordi det i stedet for et forstyrrende rekkverk rundt, er en lem over trappen.


Trappen ned til kjeller ligger helt på hjørnet av huset. Den er så lite brukt at det var det perfekte valget for oss å dekke med lem. Passer ikke høyden, er det enkleste å bygge opp under trappevangen.


Det blir da enklere å feste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.