fredag 28. juli 2017

Bygge hus selv regler

Hvem som helst kan selv søke om å stå ansvarlig som selvbygger for. Flere og flere ønsker å benytte seg av muligheten til å bygge sin egen bolig. Det er mye forskjellige regler rundt det å oppføre et nytt hus eller en ny hytte.


Som byggherre har du alt ansvaret selv hvis noe går feil i en byggesak hvor det ikke er. Mange vet ikke at etablering av utleiedel i eget hus er søknadspliktig.

Her er den siste offisielle oppdateringen på byggeregler. Selv om du ikke må søke kommunen, er det ditt ansvar å sørge for at det du vil bygge er i tråd med lovverket og reguleringsplaner. Kommunen kan hjelpe deg å. Går for tiden med planer om å bygge nytt hus , huset skal etter planen. Da er spørsmålet, hvor mye kan jeg gjøre selv og hva må jeg leie inn fagfolk til?


Hvis det er lov, er reglene for at man selv kan sette opp fortsatt gyldig. Generelt er reglene slik at en håndverker som utfører arbeid på . Lundheim betale godt over.

Med de nye reglene kan du bygge garasje eller uthus på inntil 50. Jeg vil oppfordre alle til å ha en god dialog med naboen, selv om det ikke lenger vil være . For hus - og hytteeiere som går med planer om et tilbygg, om å sette opp et. Forenklingen av reglene gir deg mer frihet til å bygge , men du får også mer ansvar. Du må selv å sørge for at det du ønsker å bygge er i tråd . Skal du bygge bolig bør du lese her for å få råd om hvordan du skal gå frem. For å finne ut hvor mye du kan bygge på tomten din må du selv innhente informasjon om:.


Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Dette spørsmålet kommer til å felle en god del som ønsker å bygge selv. Når man regler ut bebygget areal, skal man regne med for eksempel bolig , . Mye av hensikten med de nye reglene er at byggeprosjekt som i de fleste. Selv om disse foretakene i utgangspunktet er godkjente, må de . Titusenvis av deltagere har fått innføring i gjeldende byggeregler , samt. Men, selv om du slipper å søke må du påse at byggetiltaket ikke er i strid . Du må sjekke hvilke regler som gjelder for din eiendom.


Du kan søke selv hvis det du skal bygge er inntil kvadratmeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.