mandag 29. mai 2017

Skifer på tak

Taket skulle tekkes med gjenbruksstein som museet hadde samlet inn. Legg skifer rett og få taket tett. Taktekking med skifer kan man ikke improvisere! Foto: Gudbrandsdal Steinindustri AS.


Og finere tak får du ikke! I eldre tid var det vanig å bruke skifer i ubearbeidet form.

Først merking av hele taket , så fordeling utover taket før leggejobben begynner. Byggforsk har en rapport som tar for seg tekking med skifer. Er det noen som vet om bøker eller brosjyrer som tar for seg legging av skifer på tak. Skal etter planen legge ca 2mi sommer, men er . Bør jeg ta vare på skifer `n å bruke . Så hva slags undertak bør man egentlig benytte under skifer for å sikre lang. Det finnes også tak med skifer som har ligget i 1år- og som fortsatt er intakt.


Her er tipsene til deg som skal legge skifer på taket.

Skal du reparere eller skifte ut deler av taket kan du gjøre dette selv, men det er lurt å . I områder med forekomster av spaltbar skifer , har det vært lagt skifertak i mange hundre år. Det kan dokumenteres uttak av skifer til tak tilbake til middelalderen. VIDEO: På dette taket vil fagmannen vise hvordan du legger et skifertak. Skifer fås både i naturstein og i eternit, som vi benytter her. Skifertak er en gammel og god måte å tekke tak på, og har lang holdarhet.


Hustak med skifer i Parkgaten og Kaiser Wilhelmsgate i Ålesund. Importskifer til tak og vanlig tradisjonell norsk firkantskifer, fallende lengder og lappskifer. Tradisjonelt har det vært brukt mye skifer på tak i Norge. Noen av de norske steinbruddene har historie tilbake til middelalderen, slik som i. Eldre og nye skifertak legges som regel med skifer i tre ulike tykkelser. Bladet beskriver tekking av tak med skifer.


Skifer er na- turstein som tas ut i blokker og kløves etter naturlige kløvflater til flis, heller eller stein. Skiferen har iboende naturlige egenskaper som gir den et unikt uttrykk, som også kan foredles avhengig av hvor og hvordan skiferen skal brukes. Tekking av tak med skifer.


Legging av skifer er et håndverk som er bortimot uforandret siden man begynte å bruke stein som tekkingsmateriale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.