mandag 29. mai 2017

Legge laminat på betong

Har planer å legge laminatgulv på betong. Noen som har noen forslag? Som nevnt, må du ha plast for å hindre fukt ii å komme seg fra betongen.


Oppå plasten kan du prøve trinnlydsplater på 6mm. Disse gjør gulvet meget . Jeg holder på å pusse opp kjøkkenet og skal snart legge gulv ( laminat ).

Bor i blokk fra 60-tallet så gulvet er av betong. Dette fører til at det er områder på gulvet med lokale . Fuktsperren består av en aldringsbestandig polyetylenfolie med min. Du legger den med overlapp på min. På betonggulv på mark skal fuktsperre alltid benyttes.


Om RF overstiger bør ikke et laminatgulv installeres. Gjør ikke dette når du legger på undergulv i tre. Bruk alltid sammen med PE-film.


Består undergulvet av betong , eller ligger det direkte på grunn, legger du alltid fuktsperre, selv om gulvet er utstyrt med varmekabler.

Om du velger å legge det nye gulvet oppå en gammel parkett eller laminat , bør du legge gulvbordene på tvers av de som ligger der fra før. Imidlertid vil det som regel . I norsk standard finnes. Når du skal legge parkett eller laminat er det svært viktig at undergulvet er plant.


Jeg vil på det sterkeste anbefale å legge et lag med lydisolerende matte under laminatgulvet. Ellers vil du få et veldig lytt gulv, og kan risikere klakkelyder når folk går på . Men varmefolie direkte på betong uten isolasjon under, tror jeg lite på, for da vil man jo sløse bort varmen med å varme opp betongen under. Legger plast i bunn 2cm styrofoam med laminat på toppen.


Et alternativ til å legge nytt betonggulv , er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast varmeisolasjon oppå det gamle betonggulvet. Få en lysere kjeller med lysgrav. Her viser vi hvordan man legger laminatgulv - og du finner nyttige tips og råd for montering. Skal du legge nytt gulv på betong - skal du bruke fuktsperre.


Lær hvordan i denne videoen! Et godt underlag er vesentlig for et vellykket resultat. Enten du skal legge nytt gulv på betong , tregulv eller gulvbelegg må du sørge for at underlaget du skal jobbe med er helt rett, rent og tørt før du begynner leggejobben. Dette forhindrer gnisninger mellom lagene, og begrenser trinnlyd til etasjen under.


Du må alltid legge på fuktsperre hvis du tror fukt kan fore- komme i undergulvet. Et tilfarergulv vil si at gulvet ligger løftet på tilfarere (grove lekter) på et betonggulv , vanligvis gulv på grunn.

Hvis du har støpt et betonggulv i kjelleren, er det en god ide å legge et enkelt laminatgulv som gjør rommet mer hyggelig og lunt. Underlag gir ikke bare gåkomfort, men også funksjonalitet. Og et flott gulv krever et underlag som beholder sine egenskaper over tid. Underlag av dårligere kvalitet kan gi etter og forårsake skader i sammenføyningene.


Riktig underlag vil også beskytte tre, laminat eller parkettgulvet ditt mot damp fra mineral- eller betonggulv. Vi skal legge parkett på betonggulv der har vært parkett før. Men vår gulvlegger mener gulvet.


Hvis gulvleggeren oppdager at underlaget ikke er i henhold til kravene i Norsk Standar er han forpliktet å melde fra til oppdragsgiver om dette. Det er billig og enkelt. Håndverkeren skal også.


Parkett eller laminat oppå gulvflisene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.