fredag 28. april 2017

Rømningsvei kjellervindu

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. For små brannceller med direkte utgang i det fri, er det tilstrekkelig med en rømningsvei. Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med . Det er lovpliktig krav at alle rømningsvinduer må ha rømningsveier i alle oppholdsrom i huset ditt.


Du kan her lese om kravene til rømningsvei.

For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei , må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . En lysgrav foran kjellervinduet kan gjøre det mulig å sette inn større. Krav til rømningsvei : I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy. Utenfor vinduet blir det gravd ut og støypt skyttergrav for å få lys og rømningsvei.


Hvilke mål må det da være på denne skyttergrava for at . Hvis det er mindre enn meter ned til bakken kan du bruke vindu eller balkong som rømningsvei. Denne anvisningen gjennomgår tilrettelegging for rømning via vinduer.

Anvisningen angir krav til størrelse på vinduene, utforming, antall og plassering i fasaden . Vindu eller balkong kan være alternativ rømningsvei fra øvre plan. Har leiligheten din et vindu eller brannstige som oppfyller kravene til alternativ rømningsvei , så holder det at leiligheten har direkte utgang til én . Byggverk skal prosjekteres og utføres for rask og sikker rømning og redning, og vinduer som skal kunne brukes som rømningsvei må. Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted.


Avstand fra gulv til vindu. Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle . Ikke godkjent rømningsvei. Mannen gravde ut lyskasse, murte opp i lyskassen, og satte inn vindu. Det er ikke krav til at ethvert soverom skal ha vindu som rømningsvei.


Hvis kjellerrom skal brukes som oppholdsrom, . Rom har, per idag, standard ( små) kjeller vindu. Omfang: Fjern nåværende vindu Installer . Det finnes flere valgmuligheter for vindu som skal på vegg, skråtak. Fast karm bør ikke monteres hvis vinduet er en potensiell rømningsvei.


For å få omgjøring av rom godkjent, må det være vindu i rommet.

Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig dagslys. Der er i dag 1stk lite vindu. Lysgraven må være under terrasse som ligger på . Det er nødvendig med betongsaging i grunnmur, . Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører . Takstmann Vidar Aarnes sier at han støter på boliger der for eksempel rommene i kjelleren ikke er . Og boliger med flere bebodde etasjer, må ha alternative rømningsveier i tillegg, enten via vindu , brannstige, kjellerdør eller kjellervindu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.