fredag 21. april 2017

Olje benkeplate ikea

Holdbarhet i uåpnet tilstand: måneder, åpnet tilstand: måneder. Vannvask brukte pensler, gjennomfukt brukte kluter med vann. Fare for selvantennelse hvis ikke. For ubehandlede eller oljebehandlede tremøbler for innendørs bruk og benkeplater og skjærefjøler i massivt tre.


Noen som kan gi meg et sammendrag? Hva skal jeg gjøre med benkeplaten ?

Benkeplate fra Ikea innlegg 7. Flere resultater fra forum. Erfaring med benkeplate i heltre fra IKEA - ByggeBolig byggebolig. Men deler av den har blitt brukt på badet. Hytta er ikke varmet opp på vinteren, platene er oljet med Liberon olje og etter år er de like fine.


Såkalte ubehandlede benkeplater fra IKEA er ofte gitt et beskyttende strøk olje fra produsent. Kjøkkenet i huset her har også eikeplater fra IKEA oljet med . Skal du bare olje , vil ikke dette utgjøre noe problem.

Men dersom du skal beise, må du fjerne denne oljen med Liberon Stripper først. Husk da å påføre Stripper på hele benkeplaten samtidig, for å unngå skjolder! Når benkeplaten er renset og tørket, må den settes inn med nye lag olje.


Det er nettopp denne første oljebehandlingen som er . Valgte en olje med hvitpigment nå sist og fått et resultat som er ganske så lyst. Platen er to år gammel og blitt behandlet da den var ny. Nå når ungene og meg var bortreist har far i huset pusset og klint på noen lag og benkeplaten har l. Noen med benkeplate i heltre (eik) fra IKEA her? Gi kjøkkenet et løft med ny benkeplate - Viivilla. Dessuten er det viktig å sørge for kyndig montør slik at Corianbenkeplaten kommer godt til sin rett.


De som foretrekker benkeplater i tre, velger gjerne hvitoljet eik. Er det noen som har forslag til hva jeg skal behandle den med? Har eikeplater fra Ikea. Jeg har så lyst til å få den gylden og fin.


Slip benkeplaten og gi den olje - vi guider deg trinn for trinn i sliping og oljing av benkeplater. Er forsåvidt fornøyd med valget, den er fin, den, men jeg begynner å bli lei vedlikeholdsarbeidet med den. Den skulle mettes med olje før den ble montert, det var greit, men så skal den oljes igjen og igjen og igjen og igjen med et par . For å ivareta en optimal motstandsdyktighet er det svært viktig at benkeplaten vedlikeholdes og behandles med olje etter behov, forklarer Snefjellå.

Av de som velger tre går rundt – prosent for eik. Vi selger også noe ask og amerikansk eller europeisk valnøtt. Men naturlig eik er det mange som vil ha, blant. Voksen legger seg som en hinne på toppen og beskytter treverket, mens oljen sørger for at treet ikke tørker inn, sier Ahmed. Stikkordene er jevnlig påføring av olje , og dyprens hvis du har slurvet.


Vedlikeholdet er ikke vanskelig, tre er slitesterkt, men overflaten må regelmessig impregneres med olje. Laminat kan være det aller billigste, fra under tre hundrelapper for en standard benkeplate på Ikea eller hos byggevarehuset, til priser på flere tusen per meter hvis du velger de mest eksklusive . Vi fikk en lokal snekker til å lage hel eik benkeplater for kjøkkenet vårt. Veldig kjekt å få alt ferdig tilpasset etter eget ønske.


Og prisen kom seg faktisk på rimeligere enn Ikea :) Vi ønsket benkeplatene oljet i en hvitpigmentert olje. Fikk tak i en hvit planteolje gjennom HTH (Spekva - et dansk merke), som . Da ser platen alltid fin ut og den tåler vannsøl bedre, sier Atle Bakke i Elkjøp. Lurer du på om benkeplaten trenger mer olje , kan du ta dråpetesten. Drypp en dråpe vann på kjøkkenbenken.


Dersom vanndråpen perler seg og blir liggende på overflaten, er platen godt nok oljet. Hvis den derimot flyter utover . Velg benkeplater mellom laminat, kompaktlaminat, heltre, Avonite eller Quartz. Du kan få dine benkeplater tilpasset helt etter dine behov og ønskemål. Laminat er et materiale som egner seg spesielt godt til kjøkken, fordi overflaten er holdbar og enkel å vedlikeholde. Sammen med ulike typer av kantlister kan benkeplatene.


Hva slags løsning ville dere valgt her?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.