torsdag 6. april 2017

Er vaskerom våtrom

Et våtrom er et rom med vanntilførsel og sluk i gulvet. Ba våtrom og rørlegger. Bygger vaskerom med sluk i gulvet, er også VVB samt. Skal ikke være dusj etc på vaskerommet.


Spørsmål: MÅ våtromsnormen (BVN) følges når det bygges bad eller vaskerom ? Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom.

Planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i . Utskifting av tettesjikt i vaskerom. Finn det perfekte bade- og våtromsgulvet til leiligheter eller husprosjekter som er vanntett, som ikke blir glatt, og som er komfortabelt og lett å gjøre rent. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann . Og hva bør man tenke på når man skal legge membran på våtrom ? Få råd fra rørleggeren her.


Eksempler på slike rom er ba dusjrom og vaskerom. Teknisk forskrift stiller krav til våtrom (dvs badusjrom og vaskerom ) i § -pkt 3. Våtsoner omfatter den .

Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom (ikke kjøkken og WC). For vaskerom er fall-kravet satt til minimum 1:1på hele gulvet. Fagrådet for våtrom og SINTEF Byggforsk jobber kontinuerlig med å. Utover krav til fall mot sluk vil ikke våtromsbyggerne merke mye. Det vil si ba dusjrom og vaskerom og lignende.


Bad og vaskerom som har yttervegger i kjellere er utsatte konstruksjoner. Rommet var således, ifølge selskapet, et våtrom. Vått og viktig – vaskerommet skal tåle intensiv bruk over ti og om du ønsker deg et. Sikringsskap på våtrom. Dette er kanskje den vesentligste endringen for rørleggerne: Krav om sluk i gulv på våtrom (ba dusj og vaskerom ) er erstattet med krav om at.


Er det eventuelt ekstra krav til kapsling? Det er utviklet en bransjenorm for boliger som sier at yttervegger i våtrom ikke skal ha dobbel dampsperre i våte veggsoner. Byggebransjens våtromsnorm har gjort endringer i BVN-blad 30.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.