torsdag 20. april 2017

Eik

Trevirke av eik er sterkt og hardt og brukes mye til bygningskonstruksjoner, gulv og møbler. Eikeveden er meget motstandsdyktig mot råte. Den vakre strukturen og fargen har gjort den til det mest populære treslaget i produksjonen av parkett.


Det finnes også laminatgulv med et mønsterskikt av melamin som etterligner . Eik or EIK may refer to: Contents. Eik , Rogalan a village in Lund municipality in Rogaland county, .

Vintereik er et stort, løvfallende edelløvtre som skilles fra sommereik ved at den har lang, smekker stamme, lange bladstilker og korte nøttestilker. Den har en loddrett pælerot med kraftige siderøtter og trives på lett jord med forholdsvis lav pH-verdi . I Norge vokser bare artene sommereik og vintereik vilt. Sommereik har kort stamme, svært kort bladstilk, men lang nøttestilk. Vintereik er motsatt med lang stamme, lang bladstilk, men kort nøttestilk, og bladene kan henge delvis på om vinteren.


Sommereik er den mest hardføre og vokser i lavlandet på Østlandet og langs . Den estisk formen er en kortform av Henrik. Eik er også et dansk og estisk mannsnavn.

Pontisk eik (Quercus pontica) er en stor, løvfellende busk eller lite tre i bøkefamilien. Den blir sjelden høyere enn m. Stammen er kort, og krona er rund og åpen. Barken er grå til purpurbrun.


Steineik (Quercus ilex) er et eviggrønt, mellomstort tre av eikeslekten som er naturlig viltvoksende i middelhavsregionen. Arten tilhører seksjonen Quercus i eikeslekten, og har en tett og kuplet vekstform med en uregelmessig bueformet og ofte flerstammet krone. De øverste grenene er nesten loddrett oppstigende.


Foreningen har særlig drevet med fotball. Klubbens A-lag spiller sine hjemmekamper på Eikbanen og laget spiller . Frynseeik (Quercus cerris) er et løvfellende tre i bøkefamilien som vokser i Sør- Europa og sørvestlige Asia. Den kan bli opp til m høy med en stammediameter på 5–m.


Bakgrunnen er at hule og grove eiker har status som utvalgt naturtype etter naturmangfoldloven. Eik ble samtidig norsk visekonsul i byen og var med . Han driver Cross Studio i Kristiansand og pendler mellom Kristiansand og Dordogne i Frankrike, hvor han bor med sin franske kone. Han er også kjent som produsent av Kaptein . Skarlageneik (Quercus coccinea) er et løvfellende tre som vokser i østlige deler av USA.


Nedre del av stammen har ikke merker etter døde greiner.

Bladene er avlange til . Han har regissert spillefilmer, kortfilmer og reklamefilmer. Han har også regissert musikkvideoer for kjente artister som Morten Abel, Klovner i Kamp og Turboneger. Jezus- Eik is a village in the municipality of Overijse in the province of Flemish Brabant, Belgium. Stub icon, This Flemish Brabant location article is a stub. You can help by expanding it.


Eik ist ein männlicher Vorname, der auch als Familienname in Gebrauch ist. Dieser Artikel oder nachfolgende . Förutom banktjänster driver företaget också en mäklarfirma kallad Húsameklarafelagið Inni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.