onsdag 22. mars 2017

Krav til stillas

Stillas må oppfylle krav til materialer, konstruksjoner, vedlikehold og forankring. Alle som arbeider fra stillas og med montering av stillas , skal ha opplæring som . Tekniske krav til stillas og stillasmateriell. Stillas skal avstives med diagonalstag eller tilsvarende både i horisontalplan og i vertikalplan i tverr- og . Tidligere var det kun krav om dokumentert opplæring for montering av stillas med høyde på meter eller mer. Dette er nå skjerpet ved at det er .

Krav til opplæring – Stillas. Nye stillasforskrifter. Gjeldende forskrift om utførelse av arbeid stiller krav til dokumentert teoretisk og praktisk opplæring og risikovurdering av arbeid på stillas.


Fra årsskriftet må alle som skal bygge stillas som er høyere enn to. Utdrag fra standardens omfang: Denne standarden fastsetter krav til opplæring av personell som skal arbeide på eller med stillaser , så som . Det stilles strengere krav mht. Forskriftene inneholder også krav som vi som produsenter må ta hensyn til når . Kravene til risikovurdering, opplæring, planlegging og tiltak følger stegene i arbeidet og derfor.


Kravet om typegodkjenning gjelder ikke stålrør til rør- og koplingstillas.

Følgende krav må ivaretas:. Dagens krav og forskrift. Formålet med bestemmelsen er å sikre at de arbeidstakerne som bruker stillaset for å utføre håndverk får . Opplæring for å kunne montere . Stillasmontører som skal bygge stillas over to meter skal ha opplæring. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører.


Når jobben din er å bygge stillas som sørger for at andre kan utføre sin jobb trygt,. Kravene til opplæring er skjerpet. ALLE som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over meter er . Arbeid i høyden – § 17. Alt stillasarbeid skal ledes av person med kompetanse minimum tilsvarende faglært stillasmontør. Kurs i stillasmontering.


Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Rapporterte hendelser til Ptil i kategorien Stillas – fallende. Stillas , rullestillas og stiger med typegodkjenninger utstedt før 1. Enkeltkomponenter kan sertifiseres separat, og det er ikke krav om .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.