torsdag 23. mars 2017

Gulv til våtrom

Bredde på meter gir minimalt med skjøter. Gulvbelegg og belegg for våtrom i stort utvalg. Centra 0Lys Beige gulvbelegg bad. Gerba Gerflor, Tarkett og Forbo. Concept 6Pinnacles gulvbelegg.

I Fargerike har vi belegg som er beregnet i våtrom. Tradisjonelt er vinylbelegg brukt mest på vaskerom men i våre kolleksjoner har vi over 40 . På et baderom hvor det dusjes, bades og vaskes, må gulv og vegg være 1 vanntett. Badet betyr mye for daglig velvære.


Her tar du en forfriskende dusj, eller nyter et varmt bad som gjør godt for både kropp og sjel. I badet vil vi forene lekker . Når man planlegger et våtrom , er det ofte slik at det er flisene som får all oppmerksomheten.

Mørtler til støping av gulv , sparkel og avrettings- masser . Vinylbelegg er spesielt godt egnet for bruk både på vegg og gulv i våtrom , siden materialet som er godkjent for bruk i våtrom er vanntett i seg . Tilstrekkelig fall på gulvet og kontroll av fall i våtrommet forutsettes være utført før montering. I rom med sluk skal gulvet og det vanntette sjiktet ha fall mot sluk. Med våtrom menes et rom som påvirkes av vann eller har høy relativ luftfuktighet.


Vinyl er vanntett, og passer derfor godt som gulvbelegg på bad og våtrom , men det må legges riktig for å være vanntett. Lekkasjevann skal kunne renne til sluk fra ethvert sted i våtrommet. Våtromsvinyl er et pottetett materiale som gir et fuktsikkert våtrom. Denne type gulv er derfor også mer sklisikkert, legger hun til.


Hun gikk for mikrosementpuss på vegger, gulv , tak, benk og vask. Direktoratet for byggkvalitet, Fagrådet for våtrom , Huseiernes . Generelt vises det til Våtromsnormen , men noen få viktige punkter skal likevel nevnes her. Hele gulvet betraktes som våtsone.


Følgende skal minst være oppfylt: a) Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i. Her ser du hvordan du bruker Weber Støpemørtel Ba en hurtigherdende mørtel som gir god.

Trenger du profesjonelle fagfolk i forbindelse med belegg til våtrom og gulv ? Ta kontakt med malermester Jakob Opdal AS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.