mandag 6. mars 2017

Godkjent rømningsvei soverom

Hvis kjellerrom skal brukes til varig opphol skal det ha godkjent rømningsvei. I henhold til veiledningen til TEK må vinduet i åpen stilling ha en fri åpning der . Må man alltid ha et vindu som er godkjent som rømningsvei på et soverom? Jeg har et soverom i dag som befinner seg i en kjeller hvor det er . Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med byggeforskriften da bygningen ble oppført eller når dette er godkjent i forbindelse med . Det er krav til rømningsveier, solbeskyttelse, lysinnfall og sikkerhet.


Mange soverom kan være potensielle dødsfeller. Rommet må ha vindu, som kan brukes som rømningsvei. Selv om kravene til et soverom er klare, er det ikke noe som sier at du kan bruke et ikke-godkjent soverom til å . På soverom og barnerom så skal vinduene som regel kunne benyttes som godkjent rømningsvei. De skal ha en viss størrelse i tillegg til at de skal være lette å . For å få et vindu godkjent som rømningsvei, skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent. Det er krav til lys, utsyn og luft for å få godkjent et rom for varig . Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til det fri.


Boliger med flere bebodde etasjer må ha alternative rømningsveier i . Tilbygget er byggemeldt og godkjent, men det vil jo ikke si det samme. Og jeg ville ikke brukt soverom utn godkjente rømningsveier heller. Lavere takhøyde kan også godkjennes i deler av rommet, men ikke i mer enn halvparten. Oppholdsrom, soverom og kjøkken skal ha et volum på minst 15.


Utleier må også sørge for at rømningsveiene til enhver tid dekker . Jeg har funnet ut at hybelen (soverommet) mitt ikke har godkjent rømningsvei for vinduet er for lite, og sitter for høyt oppe på veggen. Utskifting til brannteknisk godkjente kledninger og automatiske . For at et vindu skal være godkjent som rømningsvei, må noen. Krav om tilfredsstillende inneklima og rømningsvei gjelder som før når. Medlem; Pip; 24459Innlegg: Skrevet October 20- 21:38. Hva må til for at et soverom med velux-vindu er godkjent som soverom?


Krav til rømningsvei: I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy. Samtidig må disse tilsammen være minium . Vil dette oppfylle krav til tilstrekkelig rømningsvei, fra disse evt soverom? Boliger med flere etasjer må ha alternative rømningsveier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.