fredag 3. mars 2017

Garasje brannkrav

Definisjoner: Carport : oppstillingsplass for bil med overbygg, og maks. En carport er en overdekket biloppsfillingsplass for høyst to biler hvor minst halvparten av veggflatene mangler og hvor bare to av . Maks utnyttelse ihht plan er , ved å bygge en garasje på 60kvm vil jeg komme opp i ca. Veilederen tar for seg ulike.


Figur - utløsning av brannkrav ved tilbygg til enebolig. De nye byggereglene gjør at flere nå kan bygge garasjer og andre småbygg uten.

For en vanlig garasje er det brannkrav som i stor grad bestemmer avstander . Skal du bygge garasje kreves i det minste byggemelding, nabovarsel og tilpassing til brannkrav. Det kan være vanskelig å vite hvor . Er det strengere brannkrav til garasje over kvm en under når det skal bygges fast i hus ? Tenker da området på hus utenfor port. Eksempel på frittliggende garasje med carport og bod. Denne anvisningen omhandler prosjektering og bygging av carporter og garasjer for personbiler.


Tøft blir litt jelly når jeg ser garasjen her får litt lyst til og gjøre en. Jeg måtte bygge garasjen min meter fra huset (p.g.a. Brannkrav ) og 4 .

Har ikke sjekket dette mot nye TEK0 men etter den gamle forskriften var det ikke spesifkt brannkrav mellom garasje og egen boenhet. Oppføring, endring, fjerning og riving m. Alle garasjer må byggemeldes. Skal du plassere den nærmere, kommer brannkrav inn. Med ”forutsatt bruk av byggverk medfører liten brannfare” menes at byggverket . Garasje under kvm bruttoareal i en etasje.


Vi leverer rulleporter, leddheiseporter, skyveporter og branngardiner i de fleste brannkrav. Leddheiseporten har brannkrav EI6 den har 40 . Risikoklasse (TEK 10). Brannklasse (når det er eller etasjer).


Det er bare bygg i risikoklasse (lager, garasje o.l.) i en etasje som ikke har brannklasse. Les mer om våre brannklassifiserte ytterdører her .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.