fredag 10. februar 2017

Fuktsperre kjellergulv

Platon Gulv løser de fleste fuktproblemer i betonggulv ved ”passiv” lufting mot rommet. Når platen blir lagt med knastene ned mot betongunderlaget, dannes en . Platon Gulv kan anvendes uansett fukttilstand i underlaget.

Uten en effektiv fuktsperre vil fukt fra betongen angripe trematerialene fra undersiden. Det er ikke isolert fra utsiden og har ikke fuktsperre i gulv fra før. Jeg skal legge Icopal Fonda Special som fuktsperre.


Et alternativ til å legge nytt betonggulv, er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast varmeisolasjon oppå det gamle betonggulvet.

Fuktsperre i form av mm PE-folie, alternativt radonsperre, legges på. Kjellergulv bygges opp først med et 100-2mm lag av finpukk eller singel, og . Pergo fuktsperre extrem m/tape 15m2/pr rull. Dette gjør det mulig å legge gulv på et undergulv som har et fuktinnhold på opp til relativ . Ei felle å gå i er at man legger tregolv rett oppå kjellergulv uten fuktsperre, sier Jan Chr.


Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du . Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Innvendig fuktsperre hindrer uttørkning av byggfukt og frarådes ved store . Mot betonggulvet legges en mm plastfolie, som fuktsperre, med cm overlapp og.

Isolering av kjellergulv med GLAVA EPS (Isopor) . Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre. Fuktsperre mot betongen, så EPS 3( Hard isopor) så tykt du har høyde til under parketten. Håper det er underforstått at alle løsninger vil omfatte fuktsperre for å forhindre at fukt vil trenge inn i et nytt gulv, om det blir støp eller plate. Mange bruker mye tid på å velge gulv, men glemmer ofte at underlaget til gulvet også er svært.


Hvis du trenger fuktsperre er det viktig å velge riktig underlag. Min hytteprodusent sier i byggehåndboka at det ikke skal legges plast over bjelkelaget(krypkjeller med stubbloft og 20cm glava) før man skrur . Spartana: Anbefaler ikke å isolere innvendig i kjeller. Kjellerveggene er tørre, men siden huset er gammelt er det trolig ingen fuktsperre i gulvet.


For å unngå at fuktighet fra underlaget skader gulvet, skal det normalt brukes en fuktsperre. Det er mulig at gulvet er for dårlig, slik at gulvet må avrettes. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Har ikke gulvet fuktsperre, bør man bygge opp nytt gulv.


Hvordan skal man forholde seg til betonggulv støpt før kravet om fuktsperre ble gjeldende? Før i tiden støpte man gulv på pukk uten isolasjon eller fuktsperrer. Legger du gulvvarme rett på et slikt gulv forsvinner mye av varmen nedover . Fukten kan stoppes med FuktStopp som er en fuktsperre fra Herdins. Fuktighet gir grunnlag for mugg og råte, som belaster innemiljøet og medfører plager for beboerne. Skal du ha gulv, helt eller delvis, må det fóres opp til en høyde som tilsvarer isolasjonens.


Fuktsperre festes til sperrene/stenderne. Hei, Jeg skal støpe gulv til ny garasje, hva er anbefalt oppbygning lag. Er det ok å legge fuktsperre på eksisterende gulv og legge nytt oppå, . Huset er fra 19tallet, grunnmur er oppført i sementstein. Og kjelleren har betonggulv fra samme byggeår.


Overgangen mellom gulv og vegg kan for eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.