torsdag 19. januar 2017

Mose i plen

En mild vinter rundt omkring i landet betyr mer mose i gressplenen. Vi viser deg hvordan du blir kvitt mosen. Jan – april er tiden for å kalke.


Det er imidlertid viktig å vurdere nødvendigheten av å kalke. Kalker en hvert år øker ph.

Den sure nedbøren vi kalket for tidligere er redusert slik at kalking hvert år ikke er nødvendig. Mosen vokser i milde vintrer når det er for kaldt for gresset og vokse. Du ønsker deg kanskje en grønn og frodig plen uten mose? Følg våre tips for fjerning av mose og få en frodig plen med sterkt gress.


Er det snakk om mye mose, er en plenlufter det mest effektive for å bli kvitt problemet. Slik blir du kvitt den. Mose er mykt, men de færreste vil ha den i plenen.

Ugress er alle pleneieres erkefiende. Vi gir deg tipsene for å bli kvitt løvetann, kløver og mose i hagen! Trærne er borte, men mosen er fortsatt der. Hvordan får vi den bort? Det er nå du legger grunnlaget for en sterk og vakker plen.


Her er tipsene for å unngå mose i hagen. Mose i plen - Informasjonsfilm fra Sjøstrand Gartneri. Trim mosefjerner fra Bayer, og Mose GTI fra Nelson Garden er nok de mest kjente, ifølge Tønsberg, men det kan finnes andre merker på markedet så hør eventuelt med ditt lokale hagesenter. Er imidlertid plenen din så full av mose at det nærmest ikke finnes gress i den, må mosen bort og ny plen sås på de . I perioden mellom januar og mai, litt avhengig av hvor i landet du bor, er det tid for å kalke plenen. Er den lavere, trives gjerne mosen, og da kan det hjelpe å kalke.


Men merk at mosen trives både om du . Det første du bør gjøre er å rake plenen grundig. Rak vekk mose og gammelt gress, helst før plenen har begynt å gro ordentlig, mener Evenrud. Mosen dukker særlig opp der det er skygge.


Bak store tujahekker og hus.

Da har du en stor jobb å gjøre. Da kan du velge om du vil ta ned . Mange har problemer med mose i plenen. Noen tror at kalking vil føre til at mosen forsvinner, men så enkelt er det ikke. Det stemmer at mose liker seg best i jord med lav pH, men mosen kommer oftere inn i plenen dersom den er i dårlig stand.


Det beste rådet mot mose er derfor å stelle godt med plenen. Lav pH-verdi (sur jord) er også en medvirkende årsak til mose. Gode forebyggende tiltak er å klippe plenen slik at den holdes så tett som mulig. Pass på å holde en god næringsbalanse i jorden. Ph er en benevnelse for plenens surhet og kan økes med tilsetting av kalk.


Med riktig stell og gjødsel, kan du sikre deg at gressplenen din holder seg grønn og jevn hele sommeren. Slik tar du best vare på plenen din. Hold gressplenen grønn og frisk med gjødsel. For å få plenen riktig grønn og frisk, bør du gjødsle et par ganger per sesong.


Alt om mose i plenen – og hvordan du bekjemper den. Les mer i Klippos Gress. Vi har forskjellige gjødslingsprodukter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.