tirsdag 24. januar 2017

Borettslagsloven utleie

Mange som bor i borettslag tror de har en uinnskrenket rett til å leie ut sin egen bolig. Her er en kort gjennomgang av bestemmelsen. Regler for utleie i borettslag.


I et sameie kan du leie ut boligen så lenge og når du vil. I et borettslag er hovedregelen at du må ha styrets samtykke for å overlate bruken av boligen til andre. Styret avgjør, på grunnlag av egen praksis eller instruks fra generalforsamlingen, om samtykke til utleie skal skje eller ikke.

Boligdama, med all sin erfaring i eiendomsmegling, guider deg gjennom regler for utleie om du har en andels- eller borettslagsleilighet. Spørsmål om borettslagets adgang til å samtykke til utleie ut over det som følger av burettslagslova §§ 5-til 5-6. Burettslagslova bygger på det såkalte brukereigeprinsippet. Kan min datter leie ut et rom i min borettslagsleilighet til en venninne?


Her har du ekspertens svar. Styret sendte brev til de aktuelle andelseierne i juni med oppfordring om å . Fremleie av leilighet i borettslag. Bruksoverlating i borettslag 21.

Gebyr fra OBOS for søknad om utleie i borettslag ? Borettslag - Godkjenning av utleie har forsvunnet 12. Utleie i borettslag - rtbbl. Bufret Det er et grunnleggende prinsipp at den som eier en borettslagandel selv plikter å bo i boligen. Som hovedregel kan boligen derfor ikke leies eller lånes ut - men som kjent er ingen regel uten unntak. I borettslagsloven er utleie og utlån kalt bruksoverlating.


Bestemmelsene om dette finnes i borettslagsloven kapittel II. Nedenfor gis det en nærmere redegjørelse for hva som er tillatt av utleie i hhv. Utgangspunktet om at sameieren har full rettslig råderett over sin seksjon, bl. Føler jeg har fått tak i drømmeleiligheten min, men siden jeg fått økte kostnader pga studiene så har jeg regnet meg litt frem og det kan bli veldig stramt med økonomien for meg under studiene. Jeg ønsker å leie ut leiligheten, . Hvis du eier en leilighet i et borettslag , så har du som andelseier en bruksrett til egen bolig i borettslaget, dvs.


Rettigheten gir deg en rett til å bruke boligen selv. Lova gjeld for burettslag. Med burettslag er meint eit samvirkeføretak som har til føremål å gi andelseigarane bruksrett til eigen bustad i føretakets eigedom (burett). Dokumentet Lov om borettslag. Dette kalles brukereieprinsippet.


Følgende dokumenter kan være det du ser etter - merk at enkelte av dem kan være tilgjengelig kun i Lovdata PRO: Opphevede lover: Lov om borettslag.

Når du bor i borettslag trenger du godkjennelse fra styret i borettslaget for å leie ut boligen din. Usbl må også opplyses dersom du leier ut, slik at vi til en hver tid er kjent med hvem som bor i leiligheten din. Du kan bruke dette skjemaet til å søke om å leie ut boligen din, så vil vi ta søknaden videre til styret der . Som du nevner skal du leie ut leiligheten med en gang du kjøper den, da kan borettslag nekte utleie uten saklig grunn.


Enkelte borettslag gjør dette, andre gjør ikke. Her må en nesten se i vedtektene, . Det er bare en liten ting som ikke stemmer helt : Hei. Jeg har lyst til å kjøpe en leilighet for å leie ut. Vi har nå hatt styremøte og sett på . Andelseieren kan også, uten tidsbegrensning og uavhengig av hvor lenge han eller hun har bodd der, leie ut boligen til andre ved midlertidig fravær som følge av for eksempel nytt arbeidsste militærtjeneste, utdanning, sykdom eller lignende.


I den gamle borettslagsloven ble begrepet fremleie brukt om å leie ut. TOBB må også opplyses dersom du leier ut, slik at vi til en hver tid er kjent med hvem som bor i leiligheten din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.