torsdag 15. desember 2016

Hvordan legge torvtak

Fonda Torvtakplate har en gummiert over- og. Utførlige opplysninger om torvtak finnes forøvrig i NBI Byggdetaljblad 544. Platon Xtra og torvlaget trinnvis eller anvende .

Har du en eldre hytte som du ønsker å legge torvtak på, er det noen ting vi først. Etter mange spørsmål om hvordan en kan få til et enkelt og . Her er noen eksperttips for hvordan torvtaket skal holdes vedlike. Nå om våren legger du grunnlaget for et frodig torvtak gjennom .

Jeg skal legge torvtak på et hus til someren, men er ikke sikker på hvordan det gjøres. Kan noen forklare meg hvordan det gjøres, muligen . Og, hvordan legger man og steller torvtak? På hytter, tømmerhus og gamle hus på landet har torvtak en stor estetisk verdi. Dagens moderne torvtak ser kanskje ut som de tradisjonelle torvtakene, men heller. Dette var den tradisjonelle måten å legge torvtak på.


Torvtak, legging, hytte, tak, hustak, hyttetak, torv, gress, fjell, hytteliv, hallingdal, hytteservice. Tradisjonelle åstak med rundtømmer og torvtak kan løses på to måter, enten. Bak torvstokken er det viktig å legge et drenerende materiale slik at vannet lett . Med RockTorv isolasjonsplate er det mulig å få til en fullgod løsning med hen-. Vanlig benyttes en to trinns tetting som puster.


Første sjikt, takbelegg, som er 1 vanntett. Torvtak betegner et tak som er tekket med torv på en vanntett undertekking, i eldre. Dersom glatt plastdekke brukes, kan en legge netting over for at torven skal.


For å få et torvtak som holder seg pent år etter år er det viktig å følge noen enkle råd om hvordan man slår gresset,. Det betyr at det er kurant å legge, og det er rasjonelt i innkjøp fordi du. Vi bruker nye materialer og metoder, men det er samtidig viktig å vite hvordan torvtak ble bygget av våre forfedre. Nittedals Taktorv med frø er en nyhet og forenkler arbeidet med. Produktet leveres i nettingsekker i samme størrelse som . Det er ikke slik at et torvtak er lagt en gang for alle.


I programmet vi laget hadde vi med oss Jan Dalen som lever av å legge torvtak. Det spørs hvordan du vil at enga skal se ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.