fredag 2. desember 2016

Hva er kvalitet

Tings måte å være på, beskaffenhet; spesifikk karakter (om sanseinntrykk). Enkelt sagt er kvalitet evnen til å tilfredsstille . Fagstoff: Her gir vi en innføring i hva som menes med kvalitet og kvalitetsprodukter.

Det legges vekt på at når vi snakker om kvalitet, må vi ta . Fagstoff: Ofte hører vi folk sier at det var skikkelig god kvalitet på den varen. Kvalitetsbegrepet, grunnleggende kvalitetsteori. Kvalitet (av latin qualitas, 'egenskap' fra qualis, 'hvordan, av hvilket slag') viser til hvordan noe er.

I dagligtale kan det særlig vise til egenskaper som er verdsatt . Og hva er i så fall begrepets egentlige gehalt? Hos Levi's synes dette å være ganske klart: Buksene er robuste, de har kvalitet, og derfor er de. Kronikk - Kvalitet er et abstrakt og subjektivt begrep som stadig oftere anvendes i sammenheng med helsetjenester. Kvalitet er et begrep som vi ser, leser eller hører om hver eneste dag. La oss se hva ”en samling iboende egenskaper” betyr, med bruk av bilkjøp som . For dager siden - Hva skal måles: Skal man måle kvalitet i hverdagen?


En klar forståelse av hva som definerer en god lærer. Nedfelt i en helhetlig, integrert studieplan. Det finnes mange måter å definere kvalitet på. Norske helsemyndigheter legger til grunn definisjon av kvalitet fra ISO . Finnes det allmenngyldige kjennetegn ved god forskning på tvers av fag og institusjoner?


I faggruppen Kvalitet og testing har vi gjennom år diskutert kvalitetsrelaterte temaer. Vi har blant annet vært innom teknikker som TDD og . Høringen består av spørsmål, hvor det ene er: Hva er kvalitet for deg? Ett av svarene fra Mental Helse er: ”At det er kompetente og oppdaterte . Det er fordi standarden definerer Kvalitet som å oppnå Krav. Antall og type Krav vil alltid variere mye, men aldri hva Kvalitet er.


Litterær samtale med Tormod Hauglan Marta Norheim og Erik Bjerck Hagen. Hva er det som kjennetegner den gode litteraturen? Hva er kvalitet i høyere utdanning, og hva bør dermed gjøres for å forbedre den, spør Sveinung Skule og Nicoline Frølich i NIFU. Begrepet kvalitet har blitt et plussord overalt der det snakkes om kunst.


Det letes etter kriterier for hva som er et godt eller dårlig kunstverk. Det er viktig at pasientene har informasjon om kvalitet i helsetjenesten og at helsetjenesten .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.