torsdag 10. november 2016

Legge ned aksjeselskap

Frivillig avvikling av et firma innebærer at firmaet frivillig vedtas nedlagt uten ytre påvirkning, altså ikke som følge av konkurs, men av. Oppløsning og sletting av et aksjeselskap må gjøres i to trinn. Først må foretaket beslutte at det skal oppløses. Neste trinn er at foretaket beslutter sletting.


Begge deler må meldes til Foretaksregisteret. Tiden mellom disse to trinnene kalles normalt avviklingsperioden, der avviklingsstyret, som velges av .

Det er likevel den som ” legger ut” som får arbeidet med å kreve tilbakebetaling hos de øvrige. Ved avvikling av aksjeselskaper er det en del formelle grep som må gjøres for at selskapet skal anses som endelig oppløst. Avvikling av et norsk AS er normalt en enkel prosess, men visse standarder må følges for at avviklingen skal være lovlig. Det må avholdes en generalforsamling og lages en kort generalforsamlingsprotokoll som viser at det er besluttet oppløsning av selskapet. I denne protokollen skal det også fremgå valg av et . Beslutning om oppløsning.


Er det inntrådt forhold som etter vedtektene skal medføre oppløsning av selskapet, eller skal selskapet oppløses som følge av bestemmelse i lov, skal . Det skal velges et avviklingsstyre.

Har ingen kreditor gjeld. Så omformulert spm blir vel: Hvordan blir prosessen med å melde oppbud (steg for steg), mye som må gjøres og hvor lang tid tar det før firmaet er konkurs og lagt ned ? Noen spm om å starte aksjeselskap , hvordan låne virksomheten. Aksjeselskap v Enmannsforetak arbeidsledighetstrygd? Bufret Aksjeloven opererer med to former for avvikling: frivillig oppløsning, dvs.


Mens frivillig oppløsning skjer etter reglene i aksjeloven , gjennomføres tvangsoppløsning etter reglene i konkursloven og . Eventuelt legge ned ENK-et og starte AS. På generelt grunnlag anbefaler jeg definitivt å starte aksjeselskap dersom du har ambisjoner om å drive bedriften på heltid. Det er en myte at du må ha høy omsetning før det . Hvis en aksjonær har mer enn en tredel av aksjene (3prosent), såkalt negativt flertall, kan dette brukes til å legge ned veto mot endringer i selskapsvedtektene.


Du må legge ved: Dokumentasjon som viser at foreningen har opphørt å eksistere, eller er besluttet oppløst. Dette er ofte et referat fra ekstraordinært årsmøte, der medlemsmassen har besluttet å legge ned driften av foreningen. I forretningsplanen er dette ett av de områdene som skal . AS, AKSJESELSKAP , REVISJON, AVVIKLING: Selv om et aksjeselskap fravelger revisjon, må avviklingsbalanse og avviklingsoppgjør fortsatt revideres hvis aksjeselskapet skal legges ned – nå eller senere.


Dette slås fast på nettstedet til Norske Autoriserte Regnskapsføreres Forening – narf. Bufret Lignende Siden stadig flere legger ned NUF og enkeltpersonforetak og går over til AS, vil denne prosenten utvilsomt fortsette å øke de neste årene. I aksjeselskap har ikke eierne personlig ansvar for selskapets forpliktelser.


Organisasjonsformen blir betraktet som en egen juridisk enhet.

Derfor anbefales AS for alle som skal drive. Hei, Skal overta ett aksjeselskap som ble opprettet sent i fjor, det ble drevet restaurant virksomhet i ett par måneder men de velger nå å legge ned. Hvor det har vært utstedt fondsemisjonsaksjer og man senere setter ned pålydende på samtlige aksjer kan det reises skattemessige spørsmål som må avklares . Fordelene med en skattefri omdanning sammenlignet med å nedlegge NUFet og starte et nytt aksjeselskap som overtar driften er at alle skattemessige posisjoner vil videreføres, inkludert framførbart underskud. Ofte kan det enkleste være å legge ned NUF og starte AS, for så å fakturere evt eiendeler fra NUFet til ASet.


Og det er kostbart og byråkratisk å legge ned et aksjeselskap , sier Risanger. Selv har han organisert forlagsvirksomheten sin i et AS, hvor han tar ut lønn. Han fant ut at dette var det mest gunstige økonomisk for å lage et skille mot familieøkonomien.


Når han derimot driver som rådgiver, er dette i et personlig . Det store underskuddet i virksomheten gjorde det nødvendig å legge opp en strategi for å redusere kostnadene og øke inntektene. Som et ledd i kostnadsreduksjonene vedtok Norges Banks representantskap å legge ned fem distriktsavdelinger og et kassekontor. Spørsmålet om nedleggelse ble forelagt . Det er ulike grunner til at man ønsker å sette ned aksjekapitalen, for eksempel dekking av tap eller utdeling til aksjonærene. Hvilke rammer gis av aksjeloven ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.